Tivibu platformu, Türk Telekom tarafından sunulmuş bir dijital televizyon hizmetidir. Normal televizyonlar gibi uyduya değil internete bağlı olarak yayın sunan bir platformdur. 2010 yılında hizmete başlamıştır ve günümüzde hala içerikleri sunmaya devam eder. Toplam abone sayısı 1.534.609’dur ve Digiturk’e rakiptir. Bünyesinde farklı türlerde 403 kanal ve bu kanallara ek olarak radyo/ müzik türünden 22 kanal barındırır. Tivibu kanallarının içinde yalnızca Türkçe kanallar yer almaz. İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca, Japonca ve Fransızca dillerinde de kullanılan kanalları vardır.

Tivibu Ne Kadar?

Tivibunun aylık ücreti, 3 TL’dir. Bu 3 TL’ye ek olarak her 24 ayda bir sözleşme yenilenmesi için 1.5 TL alınır. Bu Tivibu ücretleri, Tivibu kullanan kişilerin internet faturalarına yansıtılarak tahsil edilir. Tivibu kullanan kişiler için sunulan özel amaçlı kullanım paketlerinin fiyatları ise şöyledir:

  • Aile Paketi: Tivibu Uydu için 23,90 TL; Tivibu Ev için 28,90 TL
  • Spor Paketi: Tivibu Uydu için 29,90 TL; Tivibu Ev için 34,90
  • Sinema Paketi: Tivibu Uydu için 29,90 TL; Tivibu Ev için 34,90 TL
  • Süper Paket; Tivibu Uydu için 39,90 TL; Tivibu Ev için 44,90 TL

Tivibu cihazına tanımlı ve ücretli olan filmlerin ücretleri, ay sonunda faturaya dahil edilir ve ekstreye yansıtılır.

Tivibu Nasıl Alınır?

Tivibu cihazı alım işlemi, 3 farklı yöntemle gerçekleşir:

  • Tivibu internet sitesi üzerinden form doldurulur. Bu doldurulan formdan sonra talep alınır ve belirtilen adrese cihaz kurulumu yapılması için ilgili ekip yönlendirilir.
  • Türk Telekom ofisleri veya Türk Telekom bayileri üzerinden Tivibu başvurusu yapılır.
  • 444 5 375 Tivibu Müşteri Hizmetleri aranarak cihaz talebi oluşturulur. Bu oluşturulan talep doğrultusunda yetkili ekipler tarafından cihaz kurulumu yapılır.

Tivibu Kullanım Şartları Nelerdir?

Tivibu cihazı kullanım koşulu, yalnızca Türk Telekom abonesi olmaktır. İnternetini hizmetini Türk Telekom’dan alan ve modem cihazları Türk Telekom adına kayıtlı herkes dilediği konumlara Tivibu bağlatabilir. Tivibu yalnızca Türkiye sınırları dahilinde hizmet verebilen bir uygulamadır. Bu nedenle yurt dışına taşınamaz.

Tivibu Kurulum Hizmeti Ücretli Midir?

Tivibu kurulum ücreti, yoktur. Eve gelip cihaz kurulum ve ayarlarıyla ilgilenen ekip ücret talep edemez. Ancak uydu kurulumlarından 84 TL, Dış Kurulum olarak adlandırılan ve kişilerin evleri dışında ek bir yere bağlatmak istedikleri cihazlar için 132 TL hizmet bedeli talep edilir. Bu hizmet bedelleri Tivibu kullanım ve aktivasyon ücreti gibi her ay internet faturasına yansıtılarak tahsil edilir.

Tivibu Ev ve Uydu Hizmeti Nedir?

Tivibu ev hizmeti, internet üzerinden sağlanan veriler sayesinde çalışan ve kişilerin modemlerine bağlanan bir kutu ile işlevsel hale gelen hizmettir. Tivibu uydu ise, Türksat uydusu üzerinden sağlanan yayın hizmetidir. Tivibu ev hizmetinde yalnızca uydu kanalları ve Tivibu tarafından yayınlanma hakkı bulunan program ve kanallar izlenebilir. Tivibu uyduda ise bu kanallara ek olarak şifreli yayınlar ve kanallar, dönemsel olarak izlenebilen özel yayınlar da izlenir. Her iki hizmette de Tivibu cihazı kullanımı yapılır. Ancak iki hizmet için kullanılan cihazlar birbirinden farklıdır. Tivibu uydu kullanımı yapılacak yerlerde bu cihazın internete Ethernet kablosu ile bağlanması gerekir.

Editör: TE Bilisim