MİUS nedir, ne demek? Baykar MİUS özellikleri nelerdir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) hakkında yoğun araştırmalar yapılıyor. Baykar Savunma yayınladığı videoda, yeni hava aracına dair küçük detaylar verdi ve 20 Temmuz'da bayram hediyesi olacağının altını çizdi. Sosyal medya kullanıcıları ise MİUS nedir, ne demek? Baykar MİUS özellikleri nelerdir? gibi sorularını sormaya başladı.

MİUS NEDİR, NE DEMEK?

Mini İnsansız Uçan Sistem, kompakt ve hafif sabit kanatlı hava aracı, otopilot, faydalı yük ve yer kontrol istasyonundan oluşmaktadır. Hava aracına özel olarak modüler ve her türlü taktik ihtiyacı karşılamak üzere stabilize Faydalı Yük ile keşif, gözetleme ve istihbarat görevlerini başarıyla yerine getirebilmektedir

BAYKAR MİUS ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Mini İnsansız Uçan Sistem, kompakt ve hafif sabit kanatlı hava aracı, otopilot, faydalı yük ve yer kontrol istasyonundan oluşmaktadır. Hava aracına özel olarak modüler ve her türlü taktik ihtiyacı karşılamak üzere stabilize Faydalı Yük ile keşif, gözetleme ve istihbarat görevlerini başarıyla yerine getirebilmektedir. Faydalı yük içerisinde kullanılan kamera (EO/IR) görev ihtiyacına göre faydalı yükün sökülmesine ihtiyaç duyulmadan sahada kolaylıkla değiştirilebilmektedir.

Tamamen otonom olan sistem elden atılıp paraşütle veya gövde üstüne iniş gerçekleştirebilmektedir. Sistem, iki hava aracı (faydalı yük ve otopilot dahil) ve bir yer kontrol istasyonundan oluşmakta olup, iki kişi tarafından taşınabilmektedir.

MİUS'un özellikleri şöyle olacak:

  • Maksimum Kalkış Ağırlığı (MTOW): 3.5 ton
  • Faydalı Yük: 1 Ton
  • Havada Kalış Süresi: 5 Saat
  • Maksimum İrtifa: 40.feet/12 Kilometre
  • Seyir Hızı: 900 km/s
Editör: TE Bilisim