İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Arhavi ilçesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Soylu, sağanak dolayısıyla derenin taşması sonucu su biriken ilçe merkezine gelerek yetkililerden son duruma ilişkin bilgi aldı.

CAN KAYBI YOK

Vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Soylu, bir iş makinesine binerek su biriken sokak ve caddelerdeki durumu, ekiplerin çalışmalarını inceledi.

Rize ve Artvin’de sağanak sele döndü haberini okumak için TIKLAYINIZ.

"BARAJ PATLADI İDDİASI DOĞRU DEĞİL"

Soylu, baraj patladığı iddialarını yalanlarken, can kaybının olmadığını da söyledi. Bakan Soylu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Baraj patladığı iddiası doğru değil, vatandaşlarımıza bu bilginin doğru olmadığını ifade etmeye çalıştık. Buralar normal hale dönene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çok şükür can kaybımız yok, 1-2 yaralımız var. Yarın gece saat 24.00'e kadar bu Meteoroloji'nin ilk uyarısı. Tüm yöneticilerimizle paylaştık yağış uyarısı devam ediyor kuvvetli yağış uyarısı devam ediyor. Tüm tedbirlerimizi buna göre alıyoruz.  Rize'de arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Rize bölgesinde hem daha tahliye ettiğimiz hem de dün akşamki yağış uyarısında 125 bina o bölgede tahliye edilmişti. Hatta ilk sayı 125 binaydı daha sonra başka bina ve evlerde bunun içerisinde girdi. Meteoroloji'nin yağış uyarısına hepimiz uymalıyız düşüncesi içerisindeyim."

[VİDEO] Rize yine sele teslim haberini izlemek için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim