Alexandru Cicaldau kimdir, kaç yaşında? Alexandru Cicaldau kariyeri nasıl? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında PSV'ye 5-1 kaybeden ve ağır bir yara alan Galatasaray 'da transfer çalışmalarına hız verildi. Heyecan ve merakla transfer bekleyen Galatasaraylı taraftarlar, bu son dakika gelişmesinin ardından Alexandru Cicaldau kimdir, kaç yaşında? Alexandru Cicaldau kariyeri nasıl? sorularına yanıt arıyor. İşte yıldız futbolcuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ALEXANDRU CİCALDAU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

8 Temmuz 1997'de Romanya'nın Medgidia şehrinde dünyaya gelen Alexandru Cicaldau, futbola Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi'nin akademisinde başladı. 2014 yılında Gheorghe Hagi'nin kurduğu Viitorul Constanta'ya transfer olan Cicaldau, 2016'da A takım kadrosuna dahil edildi. Burada çıktığı 50 maçta 1 gol, 7 asistle oynayan Rumen 10 numara, 2018/2019 yaz transfer döneminde 1 milyon Euro bonservis bedeliyle Universitatea Craiova'ya transfer oldu.

Universitatea Craiova'nın değişilmez isimlerinden olan 24 yaşındaki oyuncu, burada çıktığı 129 maçta 33 gol, 21 asistle skora katkı sağladı. Burada gösterdiği performansla Romanya Milli Takımı'nın da önemli isimlerinden biri haline gelen 24 yaşındaki orta sahayla Galatasaray'ın yanı sıra İtalya Serie A ekiplerinden Sampdoria da ilgileniyordu. 

Cicaldau'nun Galatasaray'a transfer olduğunu açıklayan Dragomir, "Bir haber duydum ve sizlerle de paylaşacağım. Craiova'nın en iyi oyuncusu takımdan ayrıldı. Cicaldau, evet. 6 milyon Euro artı sonraki satıştan %20 pay karşılığında Galatasaray'a satıldı" ifadelerini kullandı.

ALEXANDRU CİCALDAU KARİYERİ NASIL?

1.78 boyunda olan Craiova'nın güncel piyasa değeri 6.5 milyon Euro. Mart 2018'den beri Romanya A Milli Takım forması da giyen yıldız oyuncu, çıktığı 14 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

10 numara pozisyonunda oynayan Cicaldau, Gheorghe Hagi'nin futbol akademisinde futbola başlamış, ardından Viitorul forması giymiş ve 2018 yılında Craiova'ya 1 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu.

Cicaldau geçen sezon 43 maçta 12 gol atıp 4 asist yaptı.

Editör: TE Bilisim