2021 LGS boş kontenjanlar ne zaman belli olacak? Lise tercihlerinde boş kontenjan kaç kişi? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. LGS boş kontenjanlar ve taban puanları tercih sonuçlarının belli olmasından sonra araştırılan konular arasında yer alıyor. LGS tercih sonuçları açıklanmasının ardından nakil süreci başlayacak. Öğrenciler ise nakil sürecinde boş kontenjanları ve liselerin taban puanlarını araştırıyorlar. Peki, 2021 LGS boş kontenjanlar ne zaman belli olacak? Lise tercihlerinde boş kontenjan kaç kişi? İşte tüm detaylar haberimizde…

LİSE TERCİHLERİNDE BOŞ KONTENJAN KAÇ KİŞİ?

Birçok öğrencinin eğitim hayatını etkileyecek olan olan LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci ve veliler tarafından LGS ile ilgili detaylar oldukça merak edilmekte. Merak edilen konular arasında LGS boş kontenjanların ne zaman açıklanacağı ve kontenjanların belli olup, olmadığı. LGS boş kontenjanlar ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

2021 LGS BOŞ KONTENJANLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Merkezi sınav puanına göre öğrenci alan Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Sosyal Bilimlerinin tüm kontenjanları dolmuştur. Anadolu İmam Hatip Liselerinde doluluk oranı %98,27'ye ulaşmış, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde ise oran %76,90 olarak hesaplanmıştır. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin doluluk oranı %77'dir. İlk yerleştirme sonuçlarına göre merkezi sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının kontenjanları %95,22 oranında dolmuş, tam doluluk oranlarına oldukça yaklaşmıştır.

Editör: TE Bilisim