Geçtiğimiz aylarda hayata veda eden Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Rasim Öztekin'in vefat haberi sevenlerine büyük üzüntü yaşattı. Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü hastanede vefat eden usta oyuncu Rasim Öztekin'in ölüm nedeni, yaşı ve yaşam öyküsü araştırılıyor. Mandıra Filozofu, Seksenler gibi birçok başarılı yapımda rol alan Rasim Öztekin ne zaman öldü, usta oyuncu Rasim Öztekin kaç yaşında, neden öldü" soruları sıkça araştırılıyor. Münir Özkul, Zeliha Berksoy, Nükhet Duru ve Demet Akbağ gibi usta isimlerle aynı sahneyi paylaşan Öztekin oyunculuk hayatı boyunca birçok başarılı yapımda rol aldı. Peki, Rasim Öztekin ne zaman öldü? Usta oyuncu Rasim Öztekin kaç yaşında, neden öldü? Merak edilen tümd etaylar haberde!

Rasim Öztekin ne zaman öldü? Usta oyuncu Rasim Öztekin kaç yaşında, neden öldü?

62 yaşındaki Usta oyuncu Rasim Öztekin, 8 Mart 2021 tarihinde tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Öztekin'in vefat haberini, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu.

Vefatından birkaç gün önce kalbi duran Rasim Öztekin, Beykoz Devlet hastanesi'ne kaldırılmış ardından da Doktor Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Burada yoğun bakıma alınan usta oyuncu tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamayarak 8 Mart 2021 günü akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 

Öztekin'in vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından paylaştığı, "Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun." sözleriyle duyurmuştu.

Vefatının ardından Rasim Öztekin için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. Tören sırasında "Bak baba birlikte aynı sahnedeyiz" diyen usta oyuncunun kızı Pelin Öztekin, o dakikalarda ayakta durmakta güçlük çekti. Rasim Öztekin, düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Rasim Öztekin Kimdir?

Rasim Öztekin, 14 Ocak 1959 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olan Öztekin, sahnedeki ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro'da amatör çalışmalarla edindi.

Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular Topluluğu'yla profesyonel tiyatro oyunculuğuna adım atan Öztekin, 1980-1992 arasında "Şahları da Vururlar", "Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı", "İçinden Tramvay Geçen Şarkı", "İstanbul'u Satıyorum" başta olmak üzere Ortaoyuncular Tiyatrosu'nun tüm oyunlarında rol aldı.

Öztekin, Münir Özkul, Zeliha Berksoy, Nükhet Duru ve Demet Akbağ ile aynı sahneyi paylaştı

Rasim Öztekin, 1992-1995 yılları arasında sırasıyla Nükhet Duru ve Demet Akbağ'la birlikte "Müzikomedi", Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses ve yine Demet Akbağ'la "Mega Show" programlarına imza attı.

Demet Akbağ ve Ayşen Gruda ile "Yeşil Kabare Şovları"nı bir dönem izleyicinin beğenisine sunan sanatçı, 1994'te Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı "2071'de Türkiye" adlı müzikali sahneye koyup, oynadı.

Başarılı sanatçı, kariyeri boyunca Ferhan Şensoy, Münir Özkul, Erol Günaydın, Tuncel Kurtiz, Zeliha Berksoy gibi Türk tiyatrosunun önemli ustalarıyla aynı sahneyi paylaştı.

Türk tiyatrosunun simgesi olan Hasan Efendi'nin kavuğunu Şevket Çoruh'a teslim etmişti

İsmail Dümbüllü'nün Münir Özkul'a devrettiği, Hasan Efendi'nin kavuğunu tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'dan 2016'da teslim alan Öztekin, geleneksel Türk tiyatrosunun simgesi olan kavuğu, sağlık sorunlarına işaret ederek, 21 Eylül 2020'de, oyuncu Şevket Çoruh'a teslim etmişti.

Tiyatronun yanı sıra birçok sinema ve dizi projelerinde rol alan Öztekin, TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı da yaptı. Kendi web sayfasında çeşitli konularda yazılar kaleme alam usta oyuncu, son olarak "Geniş Aile" ve "Seksenler" dizisiyle izleyenlerin beğenisini kazanmıştı.

Editör: TE Bilisim