Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem-i Şerif'in 10'uncu günü idrak edilen Aşure gününü karşılarken, önceden Aşure gecesi namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Aşure gecesi kılınacak namaz ve okunacak dualar araştırılıyor. Ebu Hureyre radıyallâhu anh Hazretleri'nden rivayet edilen 4 rekat ve ayrıca 100 rekat namazın kılınışı ve namazın ardından okunacak dualar, çekilecek tesbihler de bu geceniğn bereketinden istifade etmek amacıyla ihya etmek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki,Aşure gecesi namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Aşure gecesi kılınacak namaz ve okunacak dualar haberde.

Aşure gecesi namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Aşure gecesi kılınacak namaz ve okunacak dualar!

18 Ağustos 2021 Çarşamba günü, Muharrem ayının onuncu günü yani Aşure Günü'dür. Aşure gününü karşılarken gecesinde kılınması tavsiye edilen nafile namazlar bulunmaktadır. Bunlar nafile namaz olması hasebiyle kılınmadığı takdirde mesul olunmaz ancak ecir ve sevabından mahrum kalınmış olur.

Aşure gecesi kılınacak 4 rekat namaz hakkında

Ebu Hureyre (Radıyallahu Anh) 'dan rivayet edildiğine göre: "Her kim Aşura gecesinde 4 rekat kılar, her rekatta 1 kere Fatiha, 50 kere İhlas Suresi'ni okursa, 50 sene geçmiş, 50 sene de gelecek günahları bağışlanır ve Allah-u Te'ala onun için Mele-i E'lâ'da (yüksek melek cemaatleri içerisinde) nurdan bir milyon minber bina eder."

Aşure gecesi kılınacak 100 rekat namaz hakkında

Hazreti Aişe (Radıyallahu Anhâ) validemizden rivayet edilen bir hadisi şerifte Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Her kim Aşura gününde veya gecesinde her rekatta Fatiha Suresi ve 3 kere İhlas Suresi okuyarak 100 rekat kılar, namazı bitirdikten sonra 70 kere:

[Sübhanallahi velhamdülillahi velâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Velâ havle velâ guvvete illabillahilaliyyiz azîm.]

der, ardından 70 kere istiğfar eder, daha sonra da 70 kere bana salat ederse, öldüğü zaman Allah-u Te'ala onun kabrini misk ve anberle doldurur."

Aşure gecesi namazı ne zaman kılınır?

Aşure gecesi kılınması tavsiye edilen nafile namazları, akşam namazının ardından imsak kesilinceye kadar kılınabilmektedir.

Editör: TE Bilisim