Mavi Dolunayda hangi dualar okunur? Dolunay görünce okunacak dualar neler? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. Dolunay görünce okunacak dualar merak edilen konu başlıklarından oluyor. Peygamber Efendimizin dolunay görünce dua okuduğu rivayet edilmektedir. Peki, Mavi Dolunayda hangi dualar okunur? Dolunay görünce okunacak dualar neler? Haberimizin içerisinden konuya dair detaylara ulaşabilirsiniz.

MAVİ DOLUNAYDA HANGİ DUALAR OKUNUR?

İlk olarak Ayetel Kürsi okunur.

Allahü lâilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ tehuzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fissemâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. yalemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey'in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm..
(72 defa) ve iki avucumuza üfürüp Vücudumuzu ve Yüzümüzü mesh edelim Zikre başlamadan önce
66 defa Bismillahirrahmanirrahim
66 defa ya Allah’u ya hu
66 defa estagfurullah
66 defa allahuekber
66 defa la ilahe illallah muhammeden resulallah alliyen veliyullah
66 defa allahümme salli ala nebiyyin hulika minen nuri ve hüve nur
66 defa bismillahirrahmanirrahim ferdun hayyun kayyumun hakemun adlun kuddusun allahu bin nasi le raufun rahim
66 defa Ya Allamel Gaybi Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve imanen.
Ardından salavat Okuyoruz
100 defa Allahumme Salli ala seyyidina Muhammedin ve ala eli seyyidina Ehlibeyti Al-i Muhammed.

DOLUNAY GÖRÜNCE OKUNACAK DUALAR NELER?

Peygamber Efendimizin dolunayı görünce söylediği rivayet edilen söz. Namazın bir faydası daha vardır ki o hepsinden mühimdir. O da Cennet'e giren mü'minlere Cemâlullâh'ı seyrettirmesidir. Ashâb-ı kirâmdan Cerîr -radıyallâhu anh- şöyle anlatır:

Bir gece Rasûl-i Ekrem Efendimiz'le birlikte oturuyorduk. Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, dolunaya bakarak şunları söylediler:
"Şu dolunayı birbirinizi itip kakmadan rahatça nasıl görüyorsanız, (aynı şekilde) Rabb'inizi de (Cennet'te) öyle rahatça göreceksiniz. Artık Güneş'in doğmasından ve batmasından önceki bütün namazları kılabilmek için elinizden gelen gayreti gösteriniz!"
Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, bu sözlerin ardından şu âyet-i kerîmeyi tilâvet ettiler: "...Güneş'in doğmasından ve batmasından önce Rabb'ini hamd ile tesbîh et; gecenin bir kısım saatleri ile gündüzün iki ucunda da tesbîh et ki, Rabb'inin rızâsına erebilesin!" (Tâhâ, 130)[1](Buhârî, Mevâkît 16, 26; Tefsîr, 50/1; Tevhîd, 24; Müslim, Mesâcid, 211)
Editör: TE Bilisim