Bu yazımızda mantının hamur olarak hazırlanışını değil, iki farklı türde de hazırlanan mantının son pişirme aşamasından bahsedeceğiz. Bilindiği üzere mantı soğanlı kıymalı ve baharatlarla tatlandırılarak içi dolu küçük parçacıklar haline yapılabildiği gibi, sadece hamurdan içi boş hazırlanıp suyuna sos eklenerek de yapılmaktadır. Her ikisi de birbirinden lezzetli olan sulu ya da susuz mantının nasıl pişirildiğine yazımızda yer vereceğiz. Peki, Mantı nasıl pişirilir? İşte salça soslu ya da salçalı sulu mantı tarifi hakkında merak edilenler.

Mantı nasıl pişirilir? İşte salça soslu ya da salçalı sulu mantı tarifi!

Evvela sulu mantı tarifinden başlayalım.

Sulu mantı nasıl pişirilir? İşte tarifi!

İçi boş küçük bohçalar halinde hazırlanan mantılar tereyağı ile bolca yağlanmış bir fırın tepsisine dizilir. Hafif pembeleşinceye kadar fırında kızartılır.

Suyu için diğer yanda bir tencere içerisinde 1 kaşık tereyağı ile 4-5 kaşık kavrulmuş kıyma biraz kızartılır. 2 kaşık domates salçası eklenip biraz daha kavrulur. 5 su bardağı kaynamış su bu karışıma ilave edilip 1 dakika kaynatıldıktan sonra fırındaki mantı tepsisinin üzerine gezdirilir ve mantılar tam olarak yumuşamadan fırından alınır. Bir süre dinlenme aşamasında mantılar biraz daha yumuşayacaktır.

5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edilir.

Susuz mantı nasıl pişirilir? İşte tarifi!

Kıymaya soğan, tuz ve baharat eklenerek hazırlanan harcın içlerine doldurulup küçük parçacıklar halinde hazırlanan mantı susuz olarak pişirilir. Diğerinden bir farkı da susuz mantının fırında kızartmaksızın çiğ olarak suya atılmasıdır. 

Şöyle ki; 3 litre suya 6 çay kaşığı tzu eklenip kaynadıktan sonra 3 kase dolusu mantı ilave edilir ve hamurlar pişinceye kadar kaynatılır. Ardından süzülen mantı soğumadan üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiberle kızartılmış tereyağı gezdirilip servis yapılır.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim