2021 balık sezonu ne zaman açılıyor? Av sezonu hangi tarihte açılacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Merkez Av Komisyonu (MAK) Toplantısı Tarım ve Orman Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Balık sezonunun başlamasına kısa bir süre kala balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Balık av yasağının kalkmasıyla birlikte balık hasreti de sona erecek. Peki, 2021 balık sezonu ne zaman açılıyor? Av sezonu hangi tarihte açılacak? İşte tüm detaylar…

2021 BALIK SEZONU NE ZAMAN AÇILIYOR?

1 Temmuz’da toplanan MAK’ın yaptığı açıklama göre 2021-2022 av sezonunun açılacağı tarih ve avlanma sayıları ilan edildi. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre Elbistan, Sögütlü Devlet Avlağı’nda keklik ve tavşan avı yasaklandı. Göçmen kuşların ise avlanmasına izin verildi.

AV SEZONU HANGİ TARİHTE AÇILACAK?

Öte yandan Şar Dağı Devlet Avlağı ise komple avlanmaya kapatıldı. Ayrıca, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve Resmi Tatil günlerinde avlanma serbest olacak. Karabük-Eskipazar ilinde bıldırcın ve üveyik avları Ağustos ayının 15’inde başlayacak ve Kasım ayının 15’ine kadar devam edecek. Elbistan’da ise 21 Ağustos tarihinde başlayacak.

Editör: TE Bilisim