Dağıtma merkezi olarak ifade edilen bu bölüm, kargoların gönderildiği bölgede yer almaktadır. Şehrin büyüklüğüne göre değişiklik gösteren dağıtım merkezleri üzerinden gönderimi iptal edilmek istenen kargoların iptali de söz konusudur. PTT torbaya eklendi terimi, kişinin kargoyu kısa bir süre içerisinde ulaşabileceğini ifade etmektedir.

PTT Torba Kapandı Ne Demek?

PTT kargo torba kapandı terimi, kargonun yola çıktığını ve alıcıya doğru hareket ettiğini ifade etmektedir. Bu bölümde ise kargonun iadesi artık söz konusu değildir. Bu terim, PTT Kargo’ya ait olarak bilinmektedir. PTT, diğer kargo şirketlerine göre farklı bir çalışma sistemine sahiptir.

PTT Kargo şubesi üzerinden kargo gönderimi yapılır ancak her şubeden kargo çıkışı olmaz. Kargoların gitmesi gereken adrese gönderilmesi, ana kargo bölgesi ile gerçekleştirilir. Yani bir şubeden kargo verildiği zaman, görevlinin kargoyu teslim almasının ardından PTT aracının gelmesini beklemektedir. Bu araçların şubeye gelmesi çoğunlukla saat 14.00 – 16.00 arasında gerçekleşir. Araçların bu saatlerde şubeye gelmesi ile kargolar, büyük bir torbaya konulur ve kargolar PTT torbaya eklendi ibaresi altında görülür. Bu da PTT torba kapandı teriminin nereden geldiğini gösterir.

PTT Torba Kapandı İfadesi Sonrası Ne Zaman Gelir?

PTT torba kapandı ifadesi ardından kargonun gelme süresi kargo şirketine göre değişkenlik gösterse de birkaç gün içerisinde gelmektedir. PTT torba kapandı ifadesi, kargonun alıcıya doğru hareket etmesi anlamına gelir. Bu süreç içerisinde ise kargonun şubeden alınması ve dağıtma merkezine giderek araca sevk edilmesi işlemleri vardır.

PTT Kargo, şubelerden müşterilerin kargolarını alır. Kargoyu alan şube genellikle dağıtım aracının kargoyu almasını bekler. Günlük olarak şubeleri ziyaret eden dağıtım aracı, müşterilerin kargolarını alarak bunları dağıtım merkezine götürmektedir. Dağıtım merkezi üzerinden kargolar, farklı illere ayrılarak araçlar ile birlikte gönderilir. Kargolar, kargonun teslim edilmesi gereken şehirde ana dağıtım merkezine getirilir. Buradan da müşterilerin adreslerine teslimat yapmak için küçük araçlar ile dağıtım yapılır.

PTT Alıcı Merkez Torbayı Açtı Ne Demek?

PTT Kargo alıcı merkez torbayı açtı kavramının anlamı, kargo torbasının PTT tarafından açıldığını ifade etmektedir. Bu kavram, gönderilen kargonun açıldığına ya da kargonun kontrol edildiğine işaret değildir. Anlamı ise kargonun adrese göre ayrımının yapılmasıdır.

Dağıtım merkezine gönderilen kargolar, adresine göre PTT şubelerine götürülmektedir. Bu, PTT şubesinin görev alanına götürülerek yapılmaktadır. Bu süreci hızlandırmak amacı ile alıcı merkez torbayı açtı ifadesi kullanılmaktadır. Bu ifadeyi içeren bir mesaj, müşteri ulaştıysa şubeye giderek kargoyu almak mümkündür. Özellikle bu durum, PTT Kargo için önem taşımaktadır. Çünkü PTT kargo yoğun olduğu için teslimatlar biraz geç yapılabilmektedir.

PTT Torba Açıldı Ne Demek?

PTT Kargo torba açıldı kavramı, illerde yer alan dağıtım merkezine ulaşmış kargoları alıcıların adreslerine göre sınıflandırılması için bütün kargoların bulunduğu büyük torbanın açılması anlamlarına gelmektedir. Her ilçe, mahalle ya da semte göre kargo dağıtımı işlemi farklı birim ve zamanlarda yapılabilir. Mesela köy adresli kargo gönderilerinde çoğunlukla haftada bir kere gönderim yapılır. PTT torbaya eklendi ibaresini mesaj aldıktan sonra alıcıların kargosu, dağıtım merkezinde dağıtım tarihini bekler. Şehirlerde ise kargo dağıtımı çoğunlukla aynı gün gerçekleşir. Kargonun bölgelere göre sınıflandırılması da torba açıldı olarak görülmektedir. Bunun anlamı ise kargonun açılması ya da kontrol edilmesi değil, yalnızca bölgelere göre dağıtım için sınıflandırılması demektir.

Editör: TE Bilisim