Türkiye Diyanet Vakfı burs başvuruları başladı mı? TDV öğrenim burs kaç TL? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Yurt içi ve yurt dışında binlerce öğrenciye yurt, burs ve kurs anlamında eğitim desteği veren Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2021 Yılı II. Kabul Dönemi burs programlarına başvurular başladı. Söz konusu dönem kapsamında; İlahiyat Akademi, Özel Destek Akademi, Lisansüstü İlahiyat Akademi, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezun Destek Burs programlarına öğrenci alımı yapılacak. Peki, Türkiye Diyanet Vakfı burs başvuruları başladı mı? TDV öğrenim burs kaç TL? işte tüm detaylar…

TÜRKİYE DİYANET VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2021 yılı ikinci kabul dönemi burs programlarına başvurular başladı. Tıp, mimarlık, mühendislik, hukuk ve öğretmenlik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik İslami ilimde ruhsat sahibi bir zümrenin yetişmesine maddi-manevi destek olmak amacıyla uygulanan Özel Destek Akademi programı ise TDV yurtlarında uygulanıyor.

Lisansüstü İlahiyat Akademi ise İlahiyat alanında ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilerin bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgilere erişmesini, bilgiyi derlemesini, yorumlama ve değerlendirme yeteneğini kazanmasını, bağımsız araştırma yapmasını, bilimsel problemleri çözmesini, verileri geniş bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapmasını, analiz etme ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli becerileri kazanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan burs destek programı olarak öne çıkıyor.

Öğrenciler başvurularını 13 Eylül 2021 tarihine kadar https://diyanetburslari.tdv.org adresinden gerçekleştirebilecek. Öğrenciler başvuru süreci ile ilgili tüm detayları yine aynı adreste bulabilecek.

TDV ÖĞRENİM BURS KAÇ TL?

Öğrencilerin yerleşme puanı ve sırası kapsamında alacağı burs ücretleri değişiklik göstermektedir. Ayrıca Diyanet Vakfı bursu tek bir burs olamamakla beraber, vermiş olduğu burslar kapsamında da ayrı burs ücretleri bulunmaktadır. Örneğin, 12 aylık süre kapsamında lisansüstü akademik bursu kazanan öğrencilere, yüksek lisans yapanlara, 750 TL, doktora öğrencilerine de 1000 TL burs ücreti yatırılmaktadır.

Öğrencilerin başvuruda bulundukları ilgili burs desteği için verilecek olan burs ücret sorgulamasını Diyanet Vakfı resmi web sayfası üzerinden kimlik bilginiz ve şifrenizi girerek sorgulatabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim