Furkan Benli / Özel Haber

Fransa'daki İsrail lobisinin en ektili ismi sayılan Bernard Henri Levy, kendisini TV yapımcısı, yazar, filozof, gazeteci olarak tanımlıyor. Ancak Levy, yazdığı kitap ve çektiği belgesellerden çok Orta Doğu’daki çatışma bölgelerindeki terör grupları ve savaş ağalarıyla iş tutmasıyla tanınıyor.

Özellikle PKK/YPG ve Libya’daki terör gruplarına verdiği destek sonrası Afganistan’daki Pençşir Vadisi’nde kendisini gösterdi.

FİLOZOF MU AJAN MI?

Taliban’a karşı ayaklanan grup olan Ahmed Mesud ve militanlarına desteğini, gerçekleştirdiği ziyaret ile duyurmuştu. Peki, terör gruplarıyla bu kadar içli dışlı olan Yahudi asıllı Bernard Henri Levy Ajan mı filozof mu?

Leay, 1971’de Pakistan’dan ayrılma çabasında olan Bangladeş’e savaş muhabiri olarak gitti. Her ne kadar gazeteci kimliğiyle gitse de iddialara göre Levy'i görevlendiren Fransa istihbaratıydı.

ŞAH MESUD’A DESTEK

Sırp katliamı Srebrenitsa’nın da yaşandığı 1992-1995 dönemindeki Bosna-Hersek Savaşı'nda ülkeyi ziyaret eden Levy, Batıya, savaşa müdahil olma çağrısında bulundu

Bosna sonrası yeni adresi olan Afganistan’a giden Levy, 1998’de Pençşir Vadisinde Ahmed Şah Mesud ile görüşerek Taliban'a karşı Mesud güçlerine desteğini açıkladı.

Levy-Mesud görüşmesinin detaylarına ilişkin açıklama yapan Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud, Levy’nin babasına "Özgürlüğünüz için savaştığınızda, bizim özgürlüğümüz için de savaşırsınız." ifadeleriyle Mesud’a övgüde bulundu.

Uluslararası camiada kendisine yer bulan Levy’e Batı desteği her zaman kendisini gösterdi. Özellikle ilk Taliban-Şah Mesud çatışmasında Avrupa ve ABD’nin Pençşir’e desteği Levy eliyle gittiği belirtiliyor.

TERÖRLE KOL KOLA BİR “AYDIN!”

Aydın” sıfatıyla çatışma bölgelerinde boy gösteren Levy, 2015 ve 2016 Irak ve Suriye’deki terör örgütü PKK/YPG’ye olan desteğini açık bir şekilde ilan etti.

2014'te Suriye’nin Ayn el-Arap (Kobani) şehrine giden Levy, bölgede yaklaşık 10 gün vakit geçirdi. Terör örgütü PKK’dan önemli isimlerle görüşen Levy, burada yapığı açıklamasında sözde Kürdistan'ın 2 yıl içerisinde kurulacağını söylemişti.

Ayrıca bölücü ifadeleriyle Türkiye’de Türk-Kürt çatışmasını da körükledi.

Levy "Yahudilerin Kürtleri desteklemek için özel bir yükümlülüğü var. Yıllardır ortak medeniyetimizin değerlerini savunmak için kanınızı döktünüz. Şimdi özgür ve bağımsız yaşama hakkınızı savunma sırası bizde” ifadelerini kullanmıştı.

PENÇŞİR’DE YİNE LEVY PARMAĞI

Baba Ahmed Şah Mesud ile 1998’de görüşen Levy’nin son durağı yine Afganistan oldu. Oğul Mesud’la Ağustos 2021’de birçok kez görüşen Levy’nin Pençşir’de Taliban’a karşı silahlı mücadelede ısrar edilmesindeki en büyük etken olarak görülüyor.

Bu çerçevede direnişin sürüdüğü sırada Taliban'a teslim olmayan oğul Mesud'a desteğini açıklayarak Batılılara Ahmed Mesud'a destek olmaları çağrısında bulunmuştu. Levy ayrıca Ahmed Mesud-Macron görüşmesini organize eden kişi olarak da dikkatleri üstüne çekmişti.

TÜRKİYE KARŞITI!

Öte yandan Türkiye’deki kirli oyunların baş aktörleri arasında yine Yahudi Levy geliyor. Özellikle Gezi kalkışması sürecinde eylemcileri desteklemiş, bu süreçte yaptığı açıklamalarla ülkenin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı. İfadelerinde Erdoğan'ın gitmesi gerektiğini savunan Levy, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarında da Türkiye'nin karşısında yer aldı.

LİBYA’DA KAOS DESTEKÇİSİ

Levy, Libya’ya 2011’deki Fransız müdahalesinde de önemli rol oynamıştı. Bunun yanı sıra Levy, Fransa’daki 900 Yahudi’nin katıldığı bir konferansta Libya devrimi sırasında Ulusal Geçiş Konseyi liderleriyle gerçekleştirdiği temasları, Yahudi olduğu için ve İsrail’e faydalı olmak için yaptığını açıkladı.

Yine Levy’in geçtiğimiz sene Libya’da Misrata’ya yaptığı ziyaret, darbeci Hafter destekçisi kimliği ve İsrail’i destekleyen tavrından ötürü Libyalı aktivistler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

İSLAM KARŞITI LEVY!

Bunun yanı sıra Levy, İslam karşıtı açıklamalarıyla da gündeme gelmiş, 2006'da Avrupa'da peçenin yasaklanmasını istemişti. 

Türkiye karşıtı lobilerin yeni aparatı: Fransız Mikseri Macron haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim