Fransa; Libya, Doğu Akdeniz ve Karabağ hezimetlerinin acısını Türkiye’nin kardeşlik elini uzattığı ülkeleri karıştırarak çıkarmaya çalışıyor. Fransa, Yahudi asıllı Fransız ajan Bernard Henri Levy ile Pençşir üzerinden Afganistan’da iç savaş tezgahladı, Fransız lejyoneri Mamady Doumbouya’ya Gine’de darbe yaptırdı. Irak’ta ise ABD’den rol çalan Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkiye düşmanlarının yeni maymuncuğu oldu.

TOTAL IRAK’A ÇÖKTÜ

ABD’den sonraki dönemde yer edinmek için ağustos sonunda Irak’a giden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD’nin askerlerini azalttığı bölgede Fransız askerlerinin kalmaya devam edeceğini açıkladı. Fransız enerji şirketi Total ise Irak ile 27 milyar dolarlık enerji anlaşması yaptı.

LEVY’DEN IÇ SAVAŞ TEZGAHI

İsrail lobisi destekli Macron’un yönettiği Fransa, kirli elini Afganistan’a da uzattı. Taliban, Pençşir’de Şah Mesud’un oğlu Ahmet Mesud öncülüğündeki kalkışmayı bastırarak Fransız tezgahını bozdu. Afganistan’da iç savaşa neden olabilecek kirli planın akıl hocası ise İsrail asıllı Fransız ajan Bernard Henri Levy’ydi.

ISRAIL VE FRANSA’NIN MAŞASI

Türkiye'nin Afrika'daki adımları karşısında sömürge düzeni tehlikeye giren Fransa, askeri darbelere başladı. İsrail’de askeri eğitim alan Fransız lejyoneri ve vatandaşı Yarbay Mamady Doumbouya, Türkiye ile yakın ilişkiler kuran Gine’nin ilk seçilmiş lideri Alpha Conde’yi askeri darbe ile devirdi.

Bernard Henri Levy ajan mı filozof mu? haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim