Milli takım Hollanda'ya Amsterdam'da 6-1 kaybetti ortalık karıştı. Özellikle Avrupa Şampiyonasıyla beraber Ay Yıldızlı ekibin oynadığı oynadığı futbol, aldığı sonuçlar Teknik Direktör Şenol Güneş ve ekibinin koltuğunu ısıtıyordu. Karadağ ve Letonya beraberliğinden sonra bir nebze 3-0'lık Cebelitarık maçı milli takıma ve Şenol Güneş'e rahat bir nefes aldırsa da Hollanda maçı kara bulutları geri getirdi. Şenol Güneş'in istifa etmesi istenirken spor otoriteleri bir problemin olduğu konusunda fikirbirliğinde bulundular.


GÜNEŞ AYRILIRSA KİM GELECEK? YILMAZ VURAL DA VAR


Şenol Güneş'in ayrılacağı varsayımları üzerine gelecek aday üzerinde fikir belirten yazılı, dijtal ve görsel medya Yılmaz Vural'ın da adını geçiriyor. Türk futbolunun en emektar teknik direktörlerinden biri olan Yılmaz Vural, Diriliş Postası'na konuştu. Vural, Türkiye'de teknik direktör tercihinde birçok nedenin olduğunu belirtirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüse yakalandığı günlerde birkaç kez aradığını belirtti.

İşte Vural'ın açıklamalarının satırbaşları...


55. SANİYEDE GOL YEDİKTEN SONRA TOPARLANAMADILAR


Tabi maça 1-0 mağlup başladık deyimi var ya, tam da dün akşam oldu. Hooooop maç başladı 1-0. Ne oldu demedik. İnanın gole göremeyen bile olmuştur. Ardından neyse toparlanırız falan. Gidişat hiç de öyle değildi. 2'yi yedik yine öyle. 3'ü yedik aynen devam. Toparlanma adına o refleksi veremedik. Moralimiz bozuldukça bozuldu. Tabi kolay değil ama, çocuklarımız toparlanmalıydı.


BİR KISR DÖNGÜDÜR, HEP AYNI ŞEYLER


Şimdi maç bitmiş, hocaya ilk sordukları soru o. İstifa edecek misin? Olacak iş mi bu şimdi. Bekara karı boşamak kolay derler. Ortadaki sonuç zaten kriz çıkaran bir sonuç. Moral bozan bir durum var. Bunun üzerine bir şeyler söylemek ve açıklamak çok zor. Milli takımda eğer bir Şenol Güneş sorunu varsa bu idarenin, yönetimin halletmesi gereken, halletmesi gereken bir durumdur. Her sıkıntının cezasını hoca çekmemelidir. Türk futbolunun asıl sorunu bu. O gitsin bu gelsin. Ne oldu? Şenol Güneş gitse ardından gelen adam şapkadan tavşan mı çıkaracak? Elma ile armudu karıştırmamamız gerekiyor. Saha içinde halledilmesi gerek sorunlar vardır. İdarenin halletmesi gereken sorunlar vardır. Bunlar farklı şeylerdir. Önemli olan bir sonraki adımda hamlenin doğru olmasıdır. Neden hoca yetiştiremiyoruz, işte bu yüzden. Neden oyuncu yetiştiremiyoruz işte bu yüzden. Bir kısır döngüdür hep aynı şeyler, o geliyor, bu gidiyor


BENİ YURTDIŞI KÖKENLİ OYUNCULAR UMUTLANDIRMIŞTI


İnanın Avrupa Şampiyonası öncesi oynadığımız grup maçları beni çok umutlandırmıştı. Çünkü ilk kez bu kadar Avrupa'da oynayan oyuncu grubun fazla olduğu bir takım vardı. Çünkü mayasını almışlardı. Oynadıkları liglerin futbol kültürünü koklamışlardı. Maalesef yine de bir Avrupa maçında o geçişi yapamadık.


ŞENOL GÜNEŞ'İ EN ÇOK BEN DESTEKLİYORUM


Şenol Güneş inşallah devam eder. En çok onu ben destekliyorum. Cebelitarık maçında da gördüm, bu maçta da. Hocanın gergin hali beden diline yansıyor. Nasıl yansımasın ki özellikle bu maçtan sonra. Hemen tefe koydular. Bir şeyler kötü mü gidiyor, hoca gitsin o gelsin. Şenol hoca bilmiyor mu, Letonya, Karadağ maçları, ardından bu maçtan sonra kendisinin biletinin kesilmesi gerekir diyecek olanların seslerini yükselteceğini. Duygusalız evet duygusalız, Ama futbol biraz profesyonel bakılması gereken bir iş. Yürekten oynayıp başardığımız zaman oldu. 3. olduk. Hep yürekten oynayıp yendik rakiplerimizi. Sahada onlar dışarıda taraftarlar.


BENİM ADIMI TV'DE ZİKRETMİYORLAR


Şenol hoca gitmesin de, birisi de gelmesin. Eğer hocayı gönderirlerse benim de adım milli takım için TV'de geçiyorsa çok mutlu olacağım. Hep trend-topik oluyorum. Çok tweet atılıyor benim için. Ama TV'de bu işten anlayanlar adımı da zikretmiyorlar. Çok isterim televizyonda da konuşsunlar. Sadece haber sitelerinde ve sosyal medyada var. Eğer milli takım için anılıyorsam bu benim için şereftir. Başarılı olacağıma inanıyorum.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BENİ ARADI


Biliyorsun malum salgın hastalığı 2 kez geçirdim. Ölümden döndüm. Çok değerli bir Cumhurbaşkanımız var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan beni defalarca aradı bu hastalığımda. Normal zamanlarda da arar. Hep halimi hatırı sorar. Bir arzumun bir isteğimin olup olmadığını sorar. Hiçbir zaman bir kulüple ilgili isteğim olmadı. Cumhurbaşkanı'mla hep öyle kaldım. Yeşil saha ile ilgili bir arzum olmadı. Siyaseti kullanıp hiç kimseden bir şey istemedim. Cumhurbaşkanı'mdan da istemedim. Çok güzel bir dostluğumuz ve arkadaşlığımız var.


FRANSA'YI VE NORVEÇ'İ BU ÇOCUKLAR YENDİ


Fransa'yı ve Norveç'i bu çocuklar yendi. Nasıl oldu? Her şeyi doğru yaparak. İsteyerek. Futbolun gerekliliklerini yerine getirerek. En temelinde de mücadele ederek. Artık mücadele etmessen olmuyor. Adın sanın önemli değil. Mücadele edeceksin. İşin özü Şenol hocamıza bu dönemde yardımcı olmamız lazım. Mesele onun gitmlesi, birinin gelmesi değil. Mesele Milli takımın düzelmesi. Çünkü Milli takım diyoruz, bu hepimizin takımı.


Nusret Odabaş / DİRİLİŞ POSTASI

Editör: TE Bilisim