Kamur işleri tarifleri arasında sıkça tercih edilen ve esasen Eskişehir yöremize ait olmakla birlikte Anadolu'nun her köşesinde benzer yöntemlerle hazırlanan enfes çibörek tarifine yapılışına yazımızda yer vereceğiz. Peki,Çiğ börek nasıl yapılır? MasterChef çiğ börek hamuru ve tarifi hakkında bilgiler yazımızda.

Çiğ börek hamuru için gerekli malzemeler

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke

Harcı için gerekli malzemeler

300 gram yağsız kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3/4 çay bardağı su

Çiğ börek yapımı

Çiğ börek yaparken kullanacağınız kıymanızı sulandırmazsanız böreğin içerisinde topaklanacaktır. Kıymalı harıcınızı mutlaka sulandırın. Çiğ böreğinizin fazla yağ çekmemesi için de hamura mutlaka sirke eklemeyi unutmayın.

Kıyma, 1 adet soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı suyu bir karıştırma kabına koyun ve güzelce karıştırın. Hafif sulu bir harç olmasına dikkat edin.

Bir kabın içerisine, 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

Çiğ börek hamurunu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın.

Hamuru orta büyüklükte bir tabak boyutunda merdane yardımıyla açıp, kıymalı harcınızı açtığınız hamura yerleştirip katlayın.

Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir kapak ya da pizza kesiciyle düzgünce kesin. Kızmış yağa börekleri atarak kızartın ve kızaran böreklerinizi fazla yağı emmesi için bir kağıt havlu üzerine alın.

Afiyet olsun...

Editör: TE Bilisim