Tostçu Mahmut Anıl Kurt kimdir, nereli? Tostçu Mahmut öldü mü? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Tostçu Mahmut adıyla bilinen Adanalı Anıl Kurt, geçirdiği trafik kazasının ardından hayata gözlerini kapadı. İstanbul'da açılacak olan şubenin açılışı için yola çıkan Tostçu Mahmut, Niğde'nin Ulukışla mevkisinde trafik kazası geçirdi. Bu üzücü haberin ardından Tostçu Mahmut Anıl Kurt kimdir, nereli? Tostçu Mahmut öldü mü? İşte tüm merak edilen detaylar…

TOSTÇU MAHMUT ANIL KURT KİMDİR, NERELİ?

Adana'da küçük tablasında yaptığı ütü tost ile sosyal medyada fenomen haline gelen Tostçu Mahmut'da vatandaşlar 'ütü tost' yiyebilmek için dakikalarca sırada bekliyorlardı.

Tostçu Mahmut olarak ünlenen Anıl Kurt'un mottosu ise "Acı atıyorum abi" ya da Adana şivesi ile "Acı atüyürüm abi" olarak biliniyor.

Sosyal medya üzerinden 'ütü tost' videosuyla yüz binlerce tık alan Tostçu Mahmut'un sahibi Anıl Kurt babasından aldığı tostçuluk mesleğini 11 yıldır icra ediyordu. Tostçu Mahmut Özellikle sabah ve öğle saatlerinde öğrencilerin yanı sıra çevre esnafının ve Adanalı vatandaşların yoğun bir talebi ile karşı karşıya kalıyor.

Anıl Kurt yaptığı bir açıklamada şöyle demişti:

"1973 yılından beri babam yapıyor. Ben de 7 yaşından beri onun yanında kalarak öğrendim. Sucuğu, yumurtayı, domatesi kendimiz karıştırıyoruz. Tantuni gibi göze geliyor. Vatandaşlar seve seve yiyorlar. Destekleyen kişiler var. Bir zamandan sonra dükkan açmayı düşünüyoruz.Biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Rızkı veren Allah'tır."

TOSTÇU MAHMUT ÖLDÜ MÜ?

Adana'da sanayi içerisinde ütü tost yaparak hayatını devam ettiren ve Tostçu Mahmut adıyla bilinen Anıl Kurt, sosyal medyada yayılan videoları ile dikkatleri üzerine çekmiş ve kısa sürede Türkiye çapında üne sahip olmuştu. Ardından girişimcilerin desteği ile şube sistemine giren ve kurumsallaşan Tostçu Mahmut, 2020 yılı itibariyle yeni şubeler açmaya başlamış ve ütü tostu, kendi adıyla açmış olduğu şubelerde sevenleriyle buluşturmayı amaçlamıştı.

Tostçu Mahmut adıyla bilinen Anıl Kurt, 14 Eylül 2021 tarihinde İstanbul şubesinin açılışına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, saat 02.30 sıralarında, Ulukışla-Adana yolunda meydana geldi. 'Ütü tostu' hazırlarken "Acı atıyorum ağabey?" sözleriyle sosyal medyada tanınan ve tostunu 'Adana tostu' olarak tescil ettiren Anıl Kurt, İstanbul Beşiktaş'taki açılışına hazırlandığı şubeden dönüşe geçti. Kurt'un kullandığı 01 EMC 88 plakalı minibüs, iddiaya göre, hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen M.Y. (42) yönetimindeki 31 AAG 12 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Kurt'un kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. TIR sürücüsü M.Y. yara almazken, Kurt'un cansız bedeni, otopsi için morga konuldu.

Öte yandan Anıl Kurt'un, kazadan dakikalar önce sosyal medyada paylaştığı görüntüler ortaya çıktı. Kurt'un, Müslüm Gürses şarkısı dinlerken, saatte 206 kilometre hızla ilerlediğini gösteren hız göstergesini cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip, paylaştığı görüldü. Başka gönderisinde ise 'Daha yeni başladık' notunu paylaşan Anıl Kurt'un cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilecek.

Editör: TE Bilisim