İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi" için düzenlediği gala gecesinde yarı çıplak bir semazenin sahne alması büyük tepki çekti. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, insanlığın yeni bir dönemeçte olduğunu ve yeni bir kültürel temele ihtiyaç olduğunu söylemesi ise tartışmanın fitilini ateşledi.

YARI ÇIPLAK SEMAZEN!

CHP’li İzmir Belediyesi’nin “Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi” etkinliğinde skandal yaşandı. Etkinlikte yarı çıplak bir semazen, ney ve oyun havası eşliğinde dans etti.

10 Eylül'de düzenlenen gala yemeğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve 65 ülkenin delegasyon üyelerinin yanısıra CHP'den üst düzey önemli isimleri katıldı. Törende yarı çıplak bir semazenin ney ve oyun havası eşliğinde dans etmesi kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

SOYER’DEN KÜLTÜR DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

Yaşanan skandalın akabinde Tunç Soyer’in açıklamaları da ayrı bir tartışma konusu başlattı.cSoyer, insanlığın yeni bir dönemeçte olduğunu ve yeni bir kültürel temele ihtiyaç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Bu nedenle, cesur adımlar atarak yerelde ve evrensel ölçekte uygulanabilecek yepyeni bir kültür yaklaşımını oluşturmak zorundayız. Bu zirvede tarifini yaptığımız ve resmi deklarasyonda da yer verdiğimiz bu yeni yaklaşımın adı: 'Döngüsel Kültür'. Döngüsel kültür, kültürün dört ana bileşenini birbirine bağlıyor. Doğamızla uyum. Geçmişimizle uyum. Birbirimizle uyum. Ve son olarak, değişimle uyum.

Editör: TE Bilisim