DGS 2021 yurt başvurusu ne zaman? DGS yurt başvuru nereden, nasıl yapılır? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve yata geçişle farklı bir okula yerleşen öğrenciler de KYK yurt başvurusunda bulunabilecek. Bu öğrenciler için farklı tarihlerde başvurular alınıyor. Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla KYK yurt başvuruları da alındı. Yurt sonuçlarının açıklanmasıyla Yatay ve Dikey Geçiş yurt başvuruları hakkında araştırmalar hızlandı. Peki DGS 2021 yurt başvurusu ne zaman? DGS yurt başvuru nereden, nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde…

DGS 2021 YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Yatay geçiş ve Dikey Geçiş öğrencileri için yurt başvuruları henüz başlamadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı;

"2021-2022 eğitim öğretim dönemi için 10 Eylül 2021 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları, daha sonra duyurulacak bir tarihte alınacak."

DGS YURT BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Yurt başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacak. Öğrencilerin e-Devlet'te yer alan okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekir.

Editör: TE Bilisim