2021 Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün? Mevlid Kandili önemi nedir, fazileti nelerdir? Sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Dini Günler Takvimi ile 2021 Mevlid Kandili ne zaman sorusu da yanıt buldu. Yılın son kandili olan ve ibadetlerle geçirilecek olan bu özel tarih, Müslüman alemi tarafından iple çekiliyor. Mevlid Kandili hangi ayda idrak edilecek, önemi nedir gibi sorular bu tarihe ilişkin araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, 2021 Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün? Mevlid Kandili önemi nedir, fazileti nelerdir? İşte Diyanet takvimi ile bu yılki Mevlid Kandili…

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR, FAZİLETİ NELERDİR?

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

2021 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Mevlid Kandili 17 Ekim 2021 Pazar günü idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ'NDE NE YAPILIR?

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğduğu bu mübarek güne Mevlid Kandili denir. Bu mübarek gecede bol bol Kuran-ı Kerim okumak, ibadet etmek, vakit ve kaza namazlarını kılmak çok önemlidir. Resûlullah Efendimiz'e salavat getirmeyi Allah Teâla emretmiştir. Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği bu gecede en önemli ibadetlerden biri de ona salavat getirmektir. Ayrıca hadis-i şeriflerde salavat getirenin bütün sıkıntılarının giderileceği bildirilmiştir.

Resûlullah Efendimiz doğduğum gün oruç tutarım buyuruyor, Peygamberimiz tuttuğuna göre, şükrâne olarak Cenâb-ı Hakk'a teşekkür olarak tutmakta ecir var, müstehabdır.

Resûlullah'a pazartesi günü oruç tutmanın fazileti soruldu. O da şöyle buyurdu: "O gün, benim doğduğum, peygamber olduğum (veya bana vahiy geldiği) gündür." (Müslim, Siyam 197, 198)

Bu hadisten yola çıkarak büyükler Resûlullah Efendimiz'in doğduğu gün oruç tutmanın güzel olacağını belirtmişlerdir.

Editör: TE Bilisim