Gündem belirleyen sıra dışı konusu ve aksiyon sahneleriyle heyecan tutkunlarının severek izlediği TRT 1 Teşkilat dizisi yeni sezonda sürprizlerle izleyicisini ağırlıyor. Teşkilat dizisindeki yeniliklerden biri de kadrosuna dahil ettiği oyuncular. Halit Başkan karakteriyle rol alacak Turgut Tunçalp de izleyiciyi heyecanlandıran detaylardan biri. Ekibin yeni lideri olarak vazifelendirilen ve istihbarat dünyasının efsanevi isimlerinden biri olan Halit Başkan, soğukkanlı tavrı, profesyonelliği ve mükemmeliyetçi yapısı ile ekibin üyelerini hayli zorlayacak gibi görünüyor. 

Teşkilat Halit Başkan kimdir? Turgut Tunçalp kaç yaşında? Teşkilat'ın Halit Başkan'ı Turgut Tunçalp nerelidir?

Turgut Tunçalp 12 Mayıs 1976 Sakarya doğumludur.

Oyuncu, Kanal D için çekilen Merhamet dizisinde Moskof Recep adlı alkolik ve para düşkünü bir baba karakteriyle tanınmaktadır. Oyuncu 2014 Aralık ayında TRT 1'de başlayan Diriliş:Ertuğrul dizisinde selçuklu komutanı olan "Afşin bey" karakterini canlandırmıştır.

2017 yılında Çukur dizisinde Kasım Helvacı karakterini canlandırmıştır. 2019-2021 yıllarında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Haşmet Façalı karakterini canlandırmıştır. 2021 yılından itibaren Teşkilat dizisinde Halit rolünü oynamaktadır

Editör: TE Bilisim