Ünlü ses sanatçıcı Samime Sanay yaşıyor mu, öldü mü, Samime Sanay kaç yaşında, kimdir? Türk sanat müziğinin eşsiz seslerinden Samime Sanay'ın biyografisi gündem oldu. Yargı dizisinde yer verilen "Geçen Günlere Yazık.../ Bir İlkbahar Sabahı" adlı şarkısının ardından Samime Sanay kimdir araştırmaları yoğunluk kazandı. Peki, Samime Sanay yaşıyor mu, Samime Sanay kaç yaşında, kimdir?

Samime Sanay yaşıyor mu, Samime Sanay kaç yaşında, kimdir?

Samime Sanay, Ankara’da 1946 yılında dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Sosyal Hizmetler Akademisi’nden 1966 yılında mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin Pedagoji bölümünden mezun olmuştur.

Radyoya çıkışı da Samime Sanay’ın Sosyal Hizmetler Akademisi'nde okuduğu yıllara denk gelmiştir.

Ankara Radyosu’nun 1960 yılında açtığı sınavı kazanır ve hem radyo sanatçısı hem Sosyal hizmetler uzmanı olarak görevine devam etmek istemesine rağmen memur personel yasası buna izin vermemiştir.  Üniversiteyi bitirdiği dönemde babasını ve annesini kaybeden Samime Sanay doktora yaparken son master sınavının ardından iki gün sonra avukat Edip Aktaş ile evlendi. Eşinin isteği üzerine doktorasını yarıda bırakırken radyoda çalışamaya devam etti.

1977 yılında Kervan Plakçılıktan ilk albümünü  1977 yılında  “Yalnız Benim Ol” adı ile çıkardı. Ünlü sanatçı Samime Sanay bir yıl sonra 1998 yılında “Devlet Sanatçısı” ödülüne layık görüldü. 15 yıllık TRT çalışmasının ardından 1981 yılında istifa ederek sahnelere profesyonel olarak adımını atarken “Beni Hatırla” albümü ile 1984 yılının en çok satan albümü ödülü kazanırken bir sonraki yılda aynı ödülü “Sevgi Üzerine Sohbet” adlı albümü ile aldı.

Yıllar 1985’i gösterdiğinde avukat olan eşi Edip Aktaş’tan boşanan Samime Sanay’ın bu evliliğinden 1979 yılında Anıl adında bir oğlu dünyaya gelmiştir.

Türk Sanat Müziğinde yaşanan durgunluk üzerine 1993’te yayınlanan Ben Sana Mecburum adlı abümünden sonra Kuşadası’nda emlakçılık işiyle de uğraştı. 2006 yılınler tarzda senfonik olarak yorumlayarak hazırladığı “Hoşgeldin Aşk” adlı son albümüyle adından söz ettirdi.

Editör: TE Bilisim