Osmanlı devletinin kuruluş yıllarını konu eden Kuruluş Osman yeni bölümle bu akşam yeni sezona merhaba diyor. Kuruluş Osman yeni bölümünde Rabia Bala Hatun'un bebek beklediği haberi alınması üzerine izleyiciler Osman Bey'in Rabia Bala Hatun'dan kaç çocuğu oldu, isimleri neler gibi detayları araştırıyor. Peki, Osman Gâzî'nin akıl hocası Şeyh Edebali'nin kızı olan Rabia Bala Hatun'un kaç çocuğu var? Osman Bey'in eşi Bala Hatun'un çocukları kimler, isimleri ne? İşte bilgiler!

Rabia Bala Hatun'un kaç çocuğu var? Osman Bey'in eşi Bala Hatun'un çocukları kimler, isimleri ne?

Osman Bey'in Rabia Bala Hatun'dan doğan çocuğu, Alâeddin Ali Bey'dir. Osman Gâzî'nin diğer 6 çocuğu ise Malhun Hatun'dan dünyaya gelmiştir.

Rabia Bala Hatun kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde adı Bala ya da Alaca Hatun olarak geçen karakter dizide de, tarihte de Osman Bey’in karısı olarak geçmektedir. Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi olarak bilinir. Bala Hatun'un hayatı hakkında pek az bilgi bulunmaktadır.

Osman Gazi 1289 yılı civarlarında Şeyh Edebali’nin kızı Rabia Bala Hatun ile ikinci evliliğini yaparak güç kazanmıştır. Rabia Bala Hatun’un mezarı, babası Şeyh Edebali’nin Bilecik’te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.

Osman Gazi ilk evliliğini ise 1280 yılında, Orhan Gazi’nin annesi olan ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey’in kızı Malhun Hatun ile yapmıştır.

Dizide Bala Hatun karakterine, başarılı oyuncu Özge Törer hayat vermektedir.

Editör: TE Bilisim