Hazırladıkları sunumlarla tüm gözlerin üzerinde olduğu MasterChef yarışmacıları aynı zamanda hayat hiakyeleriyle merak konusu olmayı sürdürüyor. MasterChef 2021 yarışmacıları yaş, meslek, memleket, eğitim bilgileri ve aşçılık deneyimleri izleyicinin gündeminden düşmüyor. Safanur Bol da bu sezon ilgi odağı isimlerden biri. Mor saçlarıyla yarışmaya katılan MasterChef Safanur'un yaşam öyküsü merak ediliyor. Peki, MasterChef Safanur kimdir, aslen nereli? MasterChef Safanur kaç yaşında ve ne iş yapar? Detaylar yazımızda.

MasterChef Safanur kimdir, aslen nereli? MasterChef Safanur kaç yaşında ve ne iş yapar?

Safanur Bol, 19 Ağustos 1998 tarihinden Bursa Gemlik'te dünyaya gelmiştir. Üç çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olan Safanur Bol, ilk, orta ve lise eğitimini Bursa Gemlik'te (lise eğitimi Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi'nde) tamamlamıştır. Daha sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünü tam burslu olarak kazanmıştır. Yaklaşık altı senedir İzmir'de yaşayan Masterchef Safanur, şimdilerde ise Ege Üniversitesi Agroekoloji ve Sürdürülebilir Tarım üstüne yüksek lisans yapmaktadır.

Safanur Bol, Michelin yıldızlı La Mere Brazier başta olmak üzere bir çok önemli işletmede, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere staj yapmıştır. Ailesinin ve yakın arkadaşlarının yoğun baskısı ve desteği ile Masterchef Türkiye elemelerine katılmaya karar vermiştir.

Safanur Bol, Instagram sayfasını "safanurbol" adresi ile kullanmaktadır.

Editör: TE Bilisim