4. sezon masterChef'te yarışan Dilara Başaran'ın medeni hali, yaşı, memleketi, mesleği ve kısaca hayatına dair bilgiler seyirciler tarafından araştırılmakta. Bu akşam MasterChef Dilara eleme adayları arasında. 10 Ekim'de yapılan eleme turunda 6 isimden biri yarışmaya veda edecek. Potadaki isimler içerisinde yer alan Dilara Başaran yarışmaya veda edebilecek mi? Ayrıca yarışmacının yaşam öyküsünü merak edenler için bilgiler yazımızın devamında. MasterChef Dilara nereli, kimdir, kaç yaşında? MasterChef Dilara elendi mi? İşte yanıtı.

MasterChef Dilara nereli, kimdir, kaç yaşında? MasterChef Dilara elendi mi?

MasterChef Türkiye 2021'in 16 kişilik ana kadro yarışmacılarından olan Dilara Başaran 24 yaşında.

Turizm lisesinde okurken staj yapmaya başlayan Dilara Başaran'ın o yıllarda mutfağa ilgisi arttı.

İlk turda tavada levrek yapan genç yarışmacı, jüri üyelerinden tam not aldı ve bir üst tura adını yazdırdı.

Yemek yapmaya olan aşkının onu öne çıkaracağını ve kendisine yarışmayı kazandıracağını düşünen Dilara, Instagram hesabında ortaya çıkardığı tabakları paylaşıyor.

Dilara Başaran'ın İnstagram kullanıcı adı @dilarabasarann'dır.

Masterchef Türkiye 2021 yarışmacılarından olan Dilara, 1997 doğumludur. Yengeç burcudur.

Liseyi Turizm Anadolu Lisesi'nde okuyan Dilara, ardından Turizm Otel İşletmeciliği bitirmiştir.

15 yaşında sektöre stajyer olarak adımını atan genç yarışmacı, İstanbul'un en iyi otellerinden birinde bu mesleğe başladığını ve 7-8 yıldır da bu şekilde devam ettiğini belirtiyor. Türkiye'nin pek çok farklı bölgesinde, yurtdışında bilinen otel ve restoranlarında aşçı olarak çalıştığını aktaran MasterChef Dilara, emlak sektöründe olan ailesine de zaman zaman yardım ettiğini ifade etmektedir.  

8 yıllık meslek hayatının 2 yılını Kuveyt'te geçiren MasterChef Dilara Başaran, iyi seviyede İngilizce bilmektedir. Dilara ayrıca başlangıç seviyesinde de Arapça konuşabilmektedir.

Dilara Başaran evli değildir.

Editör: TE Bilisim