Erden Timur kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? NEF'in sahibi Erden Timur aslen nereli? Soruları binlerce vatandaş tarafından merak konusu oldu. Türk Telekom ile stat isim sponsorluğu sona eren Galatasaray 'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Galatasaray Kulübü, Timur Şehircilik Planlama AŞ ile 725 milyon TL + KDV karşılığında 5+5 yıllığına stat isim hakkına ilişkin sponsorluk ve reklam tanıtım sözleşmesi imzalandığını açıkladı. Erden Timur'un kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu. peki, Erden Timur kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? NEF'in sahibi Erden Timur aslen nereli? İşte tüm detaylar haberimizde…

ERDEN TİMUR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, SERVETİ NE KADAR?

Her fırsatta Sarı Kırmızılı ekibe destek vereceğini açıklayan Galatasaraylı iş insanı Erden Timur'un kariyeri de bu son dakika gelişmesinin merak konusu oldu. Galatasaray taraftarı, Erden Timur kimdir, serveti ne kadar? NEF'in sahibi Erden Timur kaç yaşında ve aslen nereli? sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Erden Timur, 16 Kasım 1981 tarihinde Mersin’de doğdu. Üniversiteden sınıf arkadaşı Emine Timur ile evli olan Erden Timur, Ala Bade adında bir kız ve Yusuf Kenan adında bir erkek çocuk babasıdır. Galatasaray'a verdiği önemli desteklerle dikkat çeken Timur, Emre Akbaba ve Radamel Falcao transferlerinde kulübe ciddi maddi destek sağladı.

2000 yılında Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun olan Erden Timur, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak avukatlık diplomasını aldı. Daha sonra London School of Economics’te ekonomi yüksek lisansına başladı ancak babasının rahatsızlanması nedeniyle eğitimini yarım bırakarak üçüncü ayda Türkiye’ye döndü.

NEF'İN SAHİBİ ERDEN TİMUR ASLEN NERELİ?

Döndükten sonra aile şirketlerine ait bir arsada yarım kalan bir projeyi tamamlamak için inşaat sektörüne girdi ve 2010 yılında Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında Nef markasını kurdu ve başta İstanbul olmak üzere Bodrum, Londra gibi şehirlerde markalı konut projeleri geliştirmeye başladı.

Projelerinde patenti kendisine ait olan foldhome konseptini uyguladı. Forbes 2020 verilerine göre 400 milyon dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin 100. insanıdır.

Editör: TE Bilisim