Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Rümeysa Gelgi, 2 metre 15 santimetrelik boyuyla dünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 

2014 yılında yapılan ölçüm ile dünyanın en uzun genç kadını ünvanını alan Gelgi, 2021 yılının Mayıs ayında yapılan ölçümler sonrasında geçtiğimiz günlerde tescil belgesini alarak dünyanın en uzun boylu kadını oldu.

Doğuştan gelen ve çok nadir görülen bir hastalık olan Weaver Sendromu nedeniyle boyu aşırı uzayan Gelgi, çoğu zaman tekerlekli sandalye kullanıyor, wolker yardımıyla yürüyor.

"KENDİNİZİ OLDUĞUNUZ GİBİ KABUL EDİN"

24 yaşındaki Gelgi her dezavantajın avantaja dönüştürülebileceğini belirterek “Kendiniz olduğunuz gibi kabul edip potansiyelinizin farkına vararak elinizden geleni yapmalısınız” mesajı verdi.

Boş zamanlarında ailesiyle dışarı çıkıp yemek yemeyi sevdiğini ifade eden Gelgi, yüzmenin rahatlamasına yardımcı olduğunu tespit ettiğini aktardı.

Guinness  Dünya Rekorları Genel Yayın Yönetmeni Craig Glenday ise, "Rumeysa'yı yeniden rekorlar kitabına sokmak bir onur. Yılmayan ruhu ve kalabalığın arasından sıyrılma gururu bir ilham kaynağı” derken, Yaşayan en uzun kadın kategorisi çok sık el değiştiren bir kategori değil, bu yüzden bu haberi dünyayla paylaşmaktan heyecan duyuyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim