Yaşanmışlıkları konu edinen ve bu nedenle diziseverlerin adeta bağımlısı olduğu Kırmızı Oda dizisine 46. Bölümde dahil olan Zekiye Keklik karakteri merak konusu oldu. kullanıcılar Zekiye Keklik hakkındaki detayları araştırırken Keklik’i canlandıran Ayta Sözeri hakkındaki bilgileri de araştırmaya başladı. Ayta Sözeri daha önceki hali,                       kim olduğu Google ve diğer arama motorlarında trend oldu. Peki, Kırmızı Oda Ayta Sözeri erkek hali, Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri eski hali? Kırmızı Oda Ayta Sözeri kimdir? Detaylar haberimizde…

KIRMIZI ODA AYTA SÖZERİ ERKEK HALİ, AYTA SÖZERİ KİMDİR? AYTA SÖZERİ ESKİ HALİ? KIRMIZI ODA AYTA SÖZERİ KİMDİR?

Ayta Sözeri, 31 Mart 1976'da Batı Almanya'da doğdu. Anne tarafından Çerkes asıllıdır. 1982'de ailesiyle İzmir'e yerleşti ve 20'li yaşlarında cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu. Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu ve Dokuz Eylül Üniversitesi  Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi aldı. Daha sonra aralarında Sezen Aksu'nun da bulunduğu sanatçılara konserlerinde geri vokallik yaparak hayatını kazanmaya başladı.

Ayta Sözeri "Benimle Söyle" yarışma programında jüri görevi yaptı.

Ayta Sözeri, 2019 yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği ilk konserinde Belkıs Özener'i sahnesinde ağırladı. Verdiği konserler büyük ilgi gören Ayta Sözeri, 2020 yılında Bodrum Antik Tiyatrosu'nda verdiği konserde bu kez efsane sanatçı Gülden Karaböcek'i sahnesinde konuk etti.

Editör: TE Bilisim