2021 VGM burs başvuruları ne zaman? VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve üniversite burs başvuru tarihleri milyonlarca öğrenci tarafından merak konusu oldu. 2021-2022 VGM burs başvuru işlemleri kurumun internet sitesi üzerinden yapılacağı duyurulması ardından arama motorlarında 2021 VGM burs başvuruları ne zaman? VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? Soruları merak konusu oldu. işte detaylar…

2021 VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

VGM ortaöğrenim bursları devam ederken gözler yükseköğrenim burs başvuru tarihlerine çevrildi. Takvim doğrultusunda VGM ortaöğrenim bursları ekim ayının 15'inden itibaren başlamıştı. Duyuruya göre VGM yükseköğrenim bursu ise 1 Kasım 2021 tarihinde başlayacak. Öğrenciler 2021 VGM burs başvurularını www.vgm.gov.tr üzerinden tamamlayacaklar.

VGM BURS MİKTARI NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

VGM ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınır. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır.

Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az on beş gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır.

Editör: TE Bilisim