2022 Oruç ne zaman başlayacak? Seneye Ramazan ayı hangi gün, başlıyor? Soruları milyonlarca vatandaş tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. İslam dünyasının sabırsızlıkla beklediği mübarek Ramazan ayı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Yeni yılda ramazan ayının ne zaman başlayacağı ve ilk oruç tarihi vatandaşlarca merak ediliyor. İbadetlerin yapılıp, oruçların tutulacağı bu ayda, sabır ve hoşgörü ön planda tutulacak. Peki, 2022 Oruç ne zaman başlayacak? Seneye Ramazan ayı hangi gün, başlıyor? İşte, 2022 Ramazan ayı hakkında tüm ayrıntılar...

2022 ORUÇ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2022 yılında 2 Nisan günü başlayan oruç 1 Mayıs günü son bulacak. 2 Mayıs ise Ramazan Bayramı’nın 1. günü. 4 Mayıs Çarşamba ise bayramın son günü olarak idrak edilecek.

SENEYE RAMAZAN AYI HANGİ GÜN, BAŞLIYOR?

Ramazan ayı başlangıcı ise 2 Nisan tarihine denk geliyor.

ORUÇ TUTMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

İslam’a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.

İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.

İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.

Editör: TE Bilisim