Tüvtürk randevusunu iptal etmek isteyen kullanıcılar bu işlemi elektronik ortamda gerçekleştirebilir. Tüvtürk internet sitesinde bulunan ve istenen gerekli bilgiler girildiği taktirde siteye ulaşılabilir. Sayfa da çıkan iptal butonundan Tüvtürk randevu iptali gerçekleştirilir.

Tüvtürk Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Tüvtürk’ün kullanım alanları kullanıcılarına birçok avantaj sağlar. Tüvtürk bir araç muayene kuruluşudur. Türkiye de bu kapsamda yetkili tek kuruluştur. Tüvtürk kullanıcılarına periyodik araç muayenesi sunar ve bu sayede düzenli araç muayeneniz yapılırken aracınız ile ilgili tüm bilgiler kayıt altında tutulur. 2005 yılında İstanbul da kurulmuş olan bu kuruluş birden çok ortaklar grubuyla kurulmuştur. Tüvtürk bir araç muayene istasyonudur. Uluslararası standartlara sahiptir ve standartlar çerçevesinde çalışmalarını yürütür.

Tüvtürk Muayene Randevusu Nasıl Alınır?

Tüvtürk muayene sistemi üzerinden kolayca randevu oluşturulabilir. Tüvtürk randevu bilgisi almak için iletişim numaralarını kullanabilir ya da daha basit bir yöntem olan kendi site içerisindeki kolay randevu sistemine giriş yaparak kolayca randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevu oluşturduktan sonra muayene sırasında bir sorunla karşılaşmamak için kontrol etmeniz gereken bazı aşamalar vardır. Bu aşamalar şu şekildedir:

  • Aracınızın borç durum kontrolü (vergi cezası, trafik cezası, OGS...) mutlaka yapılması gerekir. Borcu bulunan araçların muayene işleme kesinlikle yapılmaz.
  • Egzoz gazı emisyon ölçümünüz eğer yok ise aracınız muayene sırasında ağır hasar kayıtlı görünecektir.
  • İstenilen belgeler eksiksiz olarak yanınızda bulundurulmalı
  • Araçta kesin bulunması gereken ekipmanların eksiksiz olması gerekir

Bu bilgiler muayene öncesi kontrol sağlanması gerekenlerdi. Bir de muayene sırasında istenenler mevcuttur. Bunlarda şu şekildedir:

  • Km bilgisi kontrolü sağlanması gerekir
  • Sıranızın gelmesini ve kabul görevlilerinin ilgili kişiyi çağırması beklenir
  • Araç muayenesinde yapılan kontroller sizin ve çevrenizin güvenliğini artıracak kapsamda yapılır.
  • Muayene bitiş sonrasında evrak teslimi yaparken tüm evrakların incelenmesi ve kontrol edilmesi gereklidir.

Muayene sonrasında aracınızın hasar kaydı belirlenir. Bunlardan bazıları şöyledir:

  • Kusursuz araç
  • Hafif kusurlu araç
  • Ağır kusurlu araç

Muayene bitiminde bu bilgiler doğrultusun da vatandaşların kafasına takılan bir soru olduğu taktirde istasyonda iken teknisyenlerden bilgi yapılması istenebilir.

Tüvtürk Avantajları Nelerdir?

Tüvtürk avantajlarından en önemlisi randevu sistemi üzerinden randevu oluşturulurken istenilen istasyon için randevu oluşturulabilir. Tüvtürk randevu sistemi kullanıcıların istediği istasyon seçtikleri gün ve saat için randevu oluşturmalarına olanak sağlar. Bunun yanı sıra Tüvtürk kapsamında kariyerini devam ettirmek isteyen vatandaşlara da sunulan avantajlar vardır. İlgili kişilerce Ulaştırma Bakanlığı izni alınarak Tüvtürk bayilik başvurusu yapılabilir. İzin verildiği ve bayilik için uygun koşullar mevcut görüldüğünde Tüvtürk bayilik faaliyetine başlanabilir.

2021 Yılı Tüvtürk Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar?

2021 yılı Tüvtürk muayene ücretleri araç cinslerine değişiklik gösterir. Bu cins ve değişiklikler şu şekildedir:

  • Otomobil, kamyonet, minibüs gibi orta boyut araçlar için istenen ücret 372 TL.
  • Kamyon, otobüs, çekici gibi büyük araçlar için istenen ücret 462 TL.
  • Traktör ve motosikletler için istenen ücret ise 189 TL.

Tüvtürk randevu sistemi oluşturulduktan sonra ilgili istasyonda yapılacak muayene ücretleri 2021 yılı için bu şekildedir. Bu ücretler belirli koşullarda değişiklik gösterir. Randevu öncesi iletişim numarası üzerinden Tüvtürk’e ulaşabilir ve araç bilgilerinizi paylaştığınız taktirde mevcut fiyat bilgisi paylaşımı yapılır. Randevu öncesi fiyat bilgisi öğrenmek sizin için kolaylık sağlaması dışında yıl içerisi fiyat bilgisi uygunluğu takibi de yapılabilir. Araç muayene ücretleri kredi kartı ile ödenemez. Muayene ücreti sadece nakit olarak ödenebilir ve bunun bilinmemesinden kaynaklı mağduriyetler yaşanabilir.

 

Editör: TE Bilisim