Bu süreçte tamamen aboneler ile aynı hakları sahip olunur ve aboneyken hangi avantajlar sağlanıyor ise deneme sürecinde ki kullanıcıya da aynı haklar tanınmaktadır. Amazon Prime aynı an da birden fazla oturum imkanı sunduğu için de çok sık tercih edilen uygulamalar arasındadır. Amazon Prime ilgili kullanıcılara satış izni de vermektedir. Bu satış izni halledildikten sonra satışı yapılacak ürünler envanter listesine eklenir ve ürün satışlarının başlamasını beklemek gerekir.

Amazon Prime Avantajları Nelerdir?

Amazon Prime kullanıcı avantajları, arasında birçok seçenek bulunur. Amazon Prime aboneliği olan kullanıcıların diğer kullanıcılara farkla başka kullanım seçenekleri mevcuttur. Amazon Prime aboneliğinde, Amazon ile farklı fırsatlar mevcuttur ve Amazon üyeliği ücretsiz her bireyin kullanımına açıktır. Amazon Prime avantajlarından birkaçı şu şekildedir:

  • Amazon Prime kullanıcılarına sunduğu en önemli avantajlardan birisi alışverişin ertesi gün teslimat yapılması. Birçok kullanıcı sadece bu sebepten kaynaklı olarak da Amazon Prime’ı tercih ediyor.
  • Amazon Prime kargo teslimatında kullanıcılarına her alışverişi için üyeliği boyunca ücretsiz kargo fırsatı sunuyor.
  • Amazon Prime içerisinde popüler ve ödüllü filmleri izleyebilir ve takip edilebilir.
  • Amazon Prime kullanıcılarına özel olarak “Günün fırsatları” bölümü oluşturmuştur. Bu bölümde her gün farklı indirimler ve fırsatlar verilir. Bu özellikte sadece Amazon Prime’a özeldir.

Amazon Prime Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Amazon Prime üyeliği sonlandırma işlemi tamamen teknolojik ortamda yapılır. Öncelikle Amazon Prime hesabına erişilmeli gerekir ve bunun devamında sayfada bulunan hesabım sayfasına giderek Amazon Prime üyeliğini bitirebilir ya da deneme süresi içerisindeyseniz, deneme süresi bitiminde otomatikman Amazon Prime üyesi olmamak istiyorsanız deneme sürümünü sonlandırıp Amazon Prime üyeliğine otomatik geçiş engellenmiş olur. Amazon Prime kullanıcılarına herhangi bir taahhüt şartı sunmaz.

Amazon Prime Her Ülke de Geçerli mi?

Amazon Prime ülke geçerliliği şartı mevcuttur. Bu şartlar arasında en önemlisi Prime üyelikleri her ülkeye özeldir. Birbiriyle karıştırılmaz ve sadece kayıtlı ülke fırsatları bulunur. Türkiye’den üye olunduğu taktirde sadece Türkiye için sunulan avantaj ve fırsatlardan yararlanılabilir. Yurt dışı aboneliği bulunan bireyler de aynı yurt için de olduğu gibi sadece kendi ülkelerine özel olan fırsat ve avantajlardan faydalanabilirler. Bu koşul her ülke için aynıdır ve değiştirilemez bir sistemdir. Amazon Prime sadece bir alışveriş sitesi değildir. Prime kullanıcıları dünya genelin de ki tüm filmlere erişebilir ve sadece Prime da yayınlanan filmleri görüntüleyebilirler. Bunun yanı sıra Amazon Prime içerisinde birçok oyun ve oyuncu da barındırır. Prime Gaming ile sınırsız avantajları vardır. Sadece Amazon Prime üyeleri bu avantajları görüntüleyebilir ve faydalanabilirler.

Amazon Prime da Kaç Kullanıcı Sınırı Bulunur?

Amazon Prime kullanıcı sınırlaması, yoktur. Bazı üyeler başkalarıyla ortaklaşa kullanırken bazıları ise edindiği bir üyelik ile tüm aile bireylerinin Prime da olmalarını sağlıyor. Tek bir hesap üzerinden iki veya dört kişiye kadar aynı an da izleme yapabilme imkanı sunuyor. Amazon Prime Video ise bundan farklı olarak kullanıcı sayısını artırıp aynı an da altı kişinin izleme yapabilmesine fırsat sunuyor. Prime video en fazla altı kullanıcı ve cihaz izni verir. Altı adet cihaz da erişim izni sunan Amazon prime video sistemi aktif olarak aynı anda sadece üç cihazda kullanım sağlanmasına izin vermiştir.

Editör: TE Bilisim