BluTv kayıt ücreti Türkiye de olan kayıtlar için aylık olarak koşullara bağlı değişmektedir. BluTv kullanıcılarına 1 hafta deneme süresi imkanı sunar. BluTv üyelik ücretleri seçilen standartlara göre belirlenir ve kayıt sonrası paket düşürülebilir ya da yükseltilebilir. BluTv üyelik ücretleri şu şekildedir:

  • Ücretlerinizi kredi kartı ya da banka kartı ile ödediğiniz taktirde aylık ödeme tutarı 19.90 TL’dir.
  • Apple platformu üzerinden bir ödeme yöntemi kullanılacak ise aylık ödeme bedeli 24.99 TL,
  • Yıllık alım yapıldığında ise total tutar 180-200 arasında olmaktadır.

BluTv Kayıt Olma Şartları Nelerdir?

BluTv üyeliği için bir şart bulunmaz. Site üyeliği için kayıt oluşturmak ve ödeme yöntemi eklemek üyelik için istenenlerdir. Bunların dışında üyelik koşulu bulunmaz ve kayıt olan her birey BluTv üyeliği edinebilir. Kaydedilen karttan ya da seçilen ödeme yönteminden seçtiğiniz paket üzerine her ay düzenli ödeme alınır. Bu ödemeler alınamadığı taktirde hesabınız uyarı verir ve istenen zaman diliminde ödeme yapılmaz ise hesabınız kapanmaktadır. Hesabı tekrar açmak için ödemeyi gerçekleştirmek ve yeni bir ödeme yöntemi kaydı istenmektedir.

BluTv Yurt dışı Kullanımına İzin Verir Mi?

BluTv yurtdışı kullanım hizmeti bulunur. BluTv kullanıcılarına yurtdışında da erişim olanağı sağlamaktadır. Yurt dışı kullanıcıları için işleyiş farklıdır. Bu işleyişte yurtdışı kullanım lisans hakları edinilmeli ve abonelik buna uygun yapılmalıdır. Yurt dışı kullanım lisans hakları elde edildiğinde kullanıcı gereken aylık ödeme ücreti ile BluTv üyelik işlemi başarıyla tamamlamış olur. Türkiye sunuculu bir alt yapı elde edilmiş olur ve yurtiçinde nasılsa yurtdışında da herhangi bir kısıtlama mevcut değildir.

BluTv Hangi Ülkelerde Hizmet Verir?

BluTv ülke hizmetleri içerisinde bir sınırlama bulunmaz. BluTv dünya genelinde tüm ülkeler de sağlanacak koşullar dahilinde kullanıma açıktır. Yurt dışı aboneliği ile BluTv içeriklerinin tamamına hiçbir kısıtlama ile karşılaşmadan erişilebilir. Yurtdışı aboneliği dışında KKTC ise yurt içi aboneliği içerisinde yayın erişim haklarına sahiptir, yurtdışı aboneliği gerektirmez. BluTv’yi uygulama mağazası olan ve BluTv uygulaması edinebileceğiniz her cihazda kullanım hakkı vardır. Google play, App Store, Android box cihazlarında kullanıma açıktır. Türkiye de ki tüm akıllı televizyon BluTv uygulamasına erişilebilir; fakat yurtdışında süreç böyle devam etmemektedir. Yurt dışı BluTv kullanımı için sadece LG Smart TV de BluTv uygulaması mevcuttur, yurt dışı aboneliği için bu cihaza sahip olmak şarttır. Başka koşul ve şekiller de yurt dışında BluTv’ye erişim sağlanamaz.

BluTv Hangi Şirketler Grubuna Aittir?

BluTv şirket olarak, 2015 yılında Doğan Holding tarafından kurulmuştur. BluTv üyelik ve sağlayıcıları internet üzerinden hizmet veren bir sağlayıcıdır. Teknolojik ortamların tamamından erişime açık olan bu uygulama kullanıcılarına yerli ve yabancı içerikler sunar. 19 Ocak 2021 tarihinden BluTv hisseleri Doğan Holding tarafından satıldı. Bu satış işleminde Discovery BluTv de %35 hisse sahibi oldu ve hissedar ortaklar arasına girdi. Bu hisse satışı ile BluTv hissedarları üç kuruluş olmaya başladı. Üç hissedar bulunsa da BluTv Doğan Holding tarafından kurulmuştur. Bu üç hissedar sahipleri şöyledir:

  • Doğan Holding hisselerin %50’sinden çoğuna sahip olduğu için ve bu sitenin kuruluşunu üstlendiği için en önemli hissedardır ve BluTv üzerinde %62,23 oranlı bir hisseye sahiptir.
  • Discovery ise ikinci ortak olarak ve 2021 yılında hisse satışı alarak BluTv ortaklarından birisi olmuştur. Discovery’nin BluTv hisse oranı ise %35’dir.
  • Twozero Ventures, bu ortaklar arasında en az hisseye sahip olan ortaktır ve Twozero Ventures’in hisse payı %2,77 olarak kayıtlarda mevcuttur.
Editör: TE Bilisim