Astsubay 2021 maaşı ne kadar? Astsubay olma şartları nelerdir? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zorlu görevleri arasında yer alan astsubaylık hakkında detaylar araştırma konusu oldu. Popüler meslekler arasında yer almaya başlayan astsubay için hangi şartların gerektiği sorgulanıyor. Adayların en çok merak ettiği konulardan biri de Astsubay 2021 maaşı ne kadar? Astsubay olma şartları nelerdir? Soruları oldu.  İşte merak edilen ayrıntılar...

ASTSUBAY 2021 MAAŞI NE KADAR?

Astsubay olmak için çok sayıda sebep olabilir. Bunlar arasında astsubay maaşı da dikkat çekmektedir. Astsubay maaşları 2021 yılıyla birlikte artış göstermiştir ve astsubay maaşları görev yapılan bölgeden, süreye kadar farklılık göstermektedir.

2021 yılında göreve başlamış olan bir astsubay maaşı 5.500 TL, kıdemli astsubay maaşı ise 7 bin TL olabilmektedir. Yani en düşük 5 500 TL olan astsubay maaşı, duruma göre 10 bin TL'yi bulabilmektedir.

ASTSUBAY OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Birçok görevi icra eden astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet vermektedirler.

Astsubay olmak için eğitim durumu için gerekli şartlar sağlanmışsa diğer şartlara bakılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, istenen yaş sınırını aşmamı olmak, bu mesleği yapabilmek için herhangi bir sağlık sorunu olmaması, en az 2 veya 4 yıllık üniversite mezunu olmak, girilen üniversite sınavından yeterli başarıyı elde etmek ve askeri mülakattan başarı sağlamak, astsubay olma şartlarının başlıcalarıdır. Bunun yanı sıra astsubay olmak için bazı özel detaylar mevcuttur.

Astsubay olmak için gereken o şartlar:

  • Vücutta belirgin bir yanık, kesik, çizik izi ya da dövme olmaması gerekiyor.
  • 4 senelik üniversite mezunlarının 28 yaş üstü olmaması gerekiyor.
  • 2 yıllık ön lisans mezunlarının ise 26 yaşını geçmemiş olmaları lazım
  • Liseyi ya da dengi okulları bitirmiş olmak gerek.
  • Diş yapınızda kusur olmamalı. Vücutta da aynı durum geçerli. Sağlam ve düzgün olmalı
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, astsubaylardan belli boy şartı istiyor.
  • Erkeklerde bu 1.64 iken kadınlarda minimum 1.58'dir.
Editör: TE Bilisim