Cam ve mal güvenliğini sağlayarak huzurla seyahat edebilmek için kışa girerken birtakım araçlara zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği hangi araçlar için zorunlu? Sürücüleri yakından ilgilendiren kış lastiği uygulamasına ilişkin şartlar merak ediliyor. Peki, Kış lastiği para cezası ne kadar? Kış lastiği ne zaman takılıyor? Kış lastiği zorunluluk tarihi (2021) hakkında merak edilenler...

Kış lastiği ne zaman takılıyor? Kış lastiği zorunluluk tarihi (2021)

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar haricindeki hususi araçlar için kış lastiği uygulaması zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat edebilmek için kış aylarında tüm araçlarda kış lastiğinin kullanılması önem arz ediyor.

Kış lastiği uygulamasıyla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması da önlenmeye çalışılıyor.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Kış lastiği uygulaması her yıl 1 Aralık tarihinde başlıyor. Bu yıl 1 Aralık Çarşamba günü başlayacak kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2022 tarihinde sona erecek.

Kış lastiği para cezası ne kadar

Kış lastiği uygulaması zorunluluk kuralına uymayan araçların sürücülerine 2020 yılı içerisinde 835 lira ceza kesilmişti. Bu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2022 itibarıyla güncellenecek.

Editör: TE Bilisim