Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar oldu? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yakın takibe alacağız" dediği zincir marketlere yönelik Rekabet Kurulu'nun geçen yıl başlattığı soruşturmada sona gelindi. Bugün yapılan açıklamayla birlikte, Ayçiçek tohumu yağı ile teknik ve sınai amaçla kullanılan ham yağ ithalatında gümrük vergisinin yıl sonuna kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. Peki, Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar oldu? işte tüm detaylar haberimizde…

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Ham ayçiçek yağı ve aspir tohumu ithalatından yıl sonuna kadar gümrük vergisi alınmayacak.

İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bitkisel yağların fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi ve iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi amacıyla ham ayçiçek yağı ve aspir tohumu ithalatında gümrük vergisi 31 Aralık'a kadar sıfırlandı.

Vergi sıfırlanması sonrasında Ayçiçek yağ fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Büyük marketlerde yağların fiyatları %9,34 zamlanarak 74,90 TL’ye yükseldi. Zincir marketlerdeki güncel Ayçiçek yağı fiyatları şu şekilde:

  • BİM Marketlerde Sole Ayçiçek yağı: 74,90 TL
  • ŞOK Market Evin Ayçiçek yağı: 74,90 TL
  • A101 Market Ayçiçek yağı: 74,90 TL
Editör: TE Bilisim