ATV'nin reyting rekortmeni Osmanlı dizisi Kuruluş Osman'da Kutan karakteriyle yer alan başarılı oyuncu Burak Alp Yenilmez'in yaşam öçyküsünü merak eden dizi takipçileri "Burak Alp Yenilmez kimdir, boyu kaç, kaç yaşında? Kuruluş Osman'ın Kutan'ı Burak Alp Yenilmez nereli, hangi dizilerde oynadı?" araştırmaları yapıyor. Yeni sezonda hikayesine kaldığı yerden aynı heyecanla devam eden Kuruluş Osman'da Kutan karakteri dikkati çekti. Biz de Ahmet Yenilmez'in oğlu olan Burak Alp Yenilmez'in boyu, yaşı, memleketi, oynadığı diziler gibi bilgilerin yer aldığı kısa bir yazı derledik. Peki, Burak Alp Yenilmez kimdir, boyu kaç, kaç yaşında? Kuruluş Osman'ın Kutan'ı Burak Alp Yenilmez nereli, hangi dizilerde oynadı? İşte merak edilenler...

Burak Alp Yenilmez kimdir, boyu kaç, kaç yaşında? Kuruluş Osman'ın Kutan'ı Burak Alp Yenilmez nereli, hangi dizilerde oynadı?

Türk dizi ve sinema oyuncusu Burak Alp Yenilmez, 20 Nisan 1991 tarihinde İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya gelmiştir. 

Baba tarafı aslen Ordulu olan yetenekli oyuncu, 5 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmıştır.

Kuruluş Osman dizisinde Demirci Davud karakteriyle rol alan ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez'in oğlu olan Burak Alp Yenilmez, ilköğrenimini Sarıyer İlköğretim Okulu'nda, lise öğrenimini ise Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi'nde görmüştür.

Lisans öğrenimini Beykent Üniversitesi Sahne Ve Gösteri Sanatları bölümünde tamamlayan Yenilmez, halen medya sektöründe yönetmen ve oyuncu olarak kariyerini sürdürmektedir.

Oyuncu hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Burak Alp Yenilmez'in filmografisi

The İmam- Tarık (2005) Sinema Filmi

Kınalı Kuzular- Hasan (2006) Dizi

Kınalı Kuzular- Ali (2006) Dizi

Dur Yolcu- Ahmet (2008) Dizi

Sevdam Gözlerinde Kaldı- Zafer (2016) Sinema Filmi

Mehmetçik Kutül- Amare- Hasan ( 2017-2018-2019)

TRT 1 ‘’ Başkan’’ Belgeseli – Yardımcı Yönetmen

TRT TÜRK ‘’Şüheda’nın İzinde’’ TV Programı - Yardımcı Yönetmen

TRT AVAZ ‘’Türkiye’de Türk Dünyası’’ TV Programı

‘’Üstad’’ Tiyatro Oyunu- Necip Fazıl Kısakürek karakteri

Burak Alp Yenilmez, yakında yeni sezon bölümleriyle ekranlara dönecek olan Kuruluş Osman oyuncu kadrosuna dahil olmuştur.

Editör: TE Bilisim