Facebook Meta nedir, ne demek? Metaverse nasıl kullanılır, ne anlama geliyor? Sorular sıkça araştırılmaya başlandı. Facebook Inc.’nin altındaki Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger ve Oculus VR, artık “Meta” markası altında konumlandırılacak. Yeni adı “Meta”yı duyuran Facebook, sanal evreni metaverse platformunu da tanıttı. Facebook’un metaverse platformunun adı Horizon oldu. Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, "Facebook şirketi artık bir metaverse şirketi" dedi. Peki, Facebook Meta nedir, ne demek? Metaverse nasıl kullanılır, ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

FACEBOOK META NEDİR, NE DEMEK?

Meta kelimesi ''satılmak amacıyla üretilen, alınır satılır mal, ticaret malı.'' anlamına geliyor.

Metaverse kelimesi bazı kaynaklara göre; 'Meta veri deposu'' olarak belirtilmektedir.

METAVERSE NASIL KULLANILIR, NE ANLAMA GELİYOR?

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, çeşitli sosyal medya uygulamalarını bünyesinde barındıran Facebook Inc. olan çatı kuruluşun yeni adının "Meta" olacağını duyurdu.

Birçok metaverse platformu, insanların katılması için ücretsiz hesaplar sağlarken, blockchain tabanlı platformlarda sanal varlık satın alan veya ticaret yapan kişilerin kripto para birimleri kullanması gerekir.

Birkaç blok zinciri tabanlı platform, sanal varlıkları satın almak ve takas etmek için Decentraland için MANA ve Sandbox için SAND gibi Ethereum tabanlı kripto belirteçleri gerektirir.

Decentraland'da kullanıcılar NFT sanat eserlerini takas edebilir veya sanal bir sergi veya konsere giriş ücreti alabilirler. Ayrıca, fiyatları son birkaç yılda yükselen arazi ticareti yaparak da para kazanabilirler.

Roblox'ta kullanıcılar, oluşturdukları oyunlara erişim için diğer kullanıcılardan ücret alarak para kazanabilirler.

Editör: TE Bilisim