TRT Gönül Dağı dizisi cumartesi akşamları ekrana gelmeye devam ediyor. Dizinin sıcacık hikayesinin yanından çekildiği yer, köy merak konusu olmayı sürdürüyor. Gedelli köyü nerede, hangi ilde soruları özellikle sıkça araştırılıyor. Diziye adını veren Gönül Dağı gerçekte var mı sorusu da ayrı bir merak konusu. Peki, Gedelli nereye bağlı? Gönül Dağı nerede çekiliyor, Gedelli köyü nerede? Kısaca bilgiler yazımızda olacak!..

Gedelli nereye bağlı? Gönül Dağı nerede çekiliyor, Gedelli Köyü nerde?

Gönül Dağı dizisinde "Gedelli'ye Hoş Geldiniz" tabelasıyla sık sık ekrana da yansıyan Gedelli Köyü, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı yaklaşık 300 nüfuslu bir köyümüzdür.

TRT 1'in Gönül Dağı dizisiyle gündem olan "Gedelli nereye bağlı? Gönül Dağı Gedelli köyü nereye, hangi ile bağlı?" soruları yoğunlaşmakta.

Gönül Dağı dizisinin çekimleri ise esasen Gedelli köyünde değil, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yapılmaktadır.

Tarihte Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın Tarsus'ta yaşarken sık sık banyo yapmaya Ulukışla civarındaki Çiftehan kaplıcalarına geldiği rivayet edilmektedir. Bizans İmparatorları Ulukışla ve Çiftehan arasında askeri üsler kurmuşlardır. Bölgede Orta Çağ boyunca Lulu diye anılan kale (Gedeli köyü) kent ve mağara tabyaları mevcuttur.

Gönül Dağı gerçekte var mı?

Dizideki senaryoya göre Gönül Dağı, zamanında yaşanan bir hikaye nedeniyle asırlardır belli aralıklarla fokurdar. Fokurdaması ise köyün yaşlı isimleri tarafından bilinir ancak yeni nesil pek bilmez. Dağ fokurdadığında büyük bir deprem olacakmış gibi sesler çıkarır.

Türkiye'de gerçekte Gönül Dağı şeklinde bilinen bir dağ yoktur. Gönül Dağı efsanesi de dizinin senaryosu gereği kurgulanmış bir efsanedir. 

Editör: TE Bilisim