Bu uygulamalardan hangisi kullanılmak isteniyorsa ona kayıt olunur ve sonrasında Bitcoin hesabı açılabilir. Bitcoin hesabı açmak için kullanıcılardan bazı bilgiler istenir bu bilgilerde sayfa sahibinin güvenliği için kullanılır, doğruluğunu teyit edildikten sonra ve yanlış bir şey bulunmadığı taktirde Bitcoin hesabı kullanıcı adına açılmış olacaktır. İstenilen uygulamadan gerekli bilgiler eşliğinde giriş yapıldığı taktirde numara ve mail yoluyla güvenlik doğrulaması istenecektir, bu doğrulama kodları da doğru ve eksiksiz bir şekilde uygulamaya girildiğinde Bitcoin hesabı artık kullanılabilir aktif hale gelecektir. Bu işlemlerden sonra site sahiplerinin kullanıcıyı onaylaması gerekir bunun için bazen birkaç dakika bazen birkaç saat bazen birkaç gün yoğunluğa göre değişebilir. Bekleme süresi bittikten ve hesap onaylandıktan sonra bitcoin alım satım işlemi başlatılabilir.

Bitcoin Anlaşmalı Olduğu Bankalar Hangileridir?

Türk borsasında anlaşmaları bulunan birkaç banka vardır. Bu bankalar aracılığıyla kolaylıkla cripto para alıp-satımı yapılabilir genellikle 7/24 işleyen bir sistemdir. Her uygulama için farklı bir banka bulunur öncelikle kullanılan uygulama üzerinde hangi anlaşmalı uygun bankaların olduğu bilinmelidir. Seçilen bankalar aracılığıyla istenen işlem kolaylıkla gerçekleştirilebilir şubeye gerek duymadan sadece mobil internet bankacılığı kullanılabilir. Paribu uygulaması için anlaşması bulunan bankalar şu şekildedir; Ziraat bankası, FIBA banka, Vakıfbank ve Akbank olmak üzere dört bankada ayrılmıştır. Bir diğer seçenek ise papara müşterisi olunup ya da aktif bir müşterilik söz konusu ise 7/24 Paribu için işlem gerçekleştirilebilir. BTC Türk uygulaması için ise anlaşmalı bulunan bankalar Fibabanka,  Ziraat bankası, Akbank ve Vakıfbank üzerinden 7/24 işlem gerçekleştirilebilir olmuştur.

Bitcoin Hesabı Açmak Yasal Mı?

Bitcoin hesabı kurmak kişisel kullanımda yasak değildir. Bitcoin hesaplarının kişisel olarak alım-satım da kullanılması tamamen yasaldır; fakat coinler ile herhangi bir ödeme yapılmasına izin verilmemektedir. Bitcoin aracılığıyla iş kurmakta yasal değildir ve bunun önüne geçebilmek için yeni bir yasa yürütmeliğe girmiştir. Bu yönetmeliğe göre kripto paralar hiçbir şekilde ödeme aracı olarak kullanılamayacak. Kripto paraların ödemelerde doğrudan ya da dolaylı yoldan kullanılması bu yönetmelik ile tamamen yasaklanmıştır, Kripto paralar ile ödeme yapan bireyler yasadışı bir iş yapmış sayılacak ve buna göre bir yaptırım uygulanacaktır.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin bir para birimidir. 2008 yılında bilinmeyen bir kişi veya kişiler tarafından icat edilmiştir. İcat edildikten sonra bir sene içinde 2009 yılında piyasaya sürülmüştür. Bitcoin herhangi bir merkez bankasına bağlı değildir ve tek bir kişiye hizmet etmez. Bitcoin açık kod para birimidir ve şifreli, anonim kodlarla tanımlanabilir. Bitcoin tamamen sanal bir para birimi olup kişiler arası elektronik nakit sistemi olarak da bilinir.

Bitcoin Ne Kadar?

Bitcoin fiyatları, sürekli olarak düşüp, yükselmektedir; fakat şu dönemde en yüksek fiyatlarına çıkmıştır. Bitcoin sanal para olmasına rağmen, yatırımcılarına oldukça kazanç elde ettirmiştir. Bitcoin alım-satım sırasında da fiyatlar oldukça farklılık gösterdiği için çok dikkatli ve takipte olunması gereken bir coin türüdür. Bitcoin yıllarının en yüksek rakamlarına ulaşarak 1 BTC, 580 Türk lirasına eşit duruma gelmiştir. Bitcoin grafiği düzenli olarak sürekli kullanıcıları ile paylaşılır ve öngörülen bilgilendirmeler yapılır. Canlı dolar bitcoin grafiğini izleyerek her saniyesine şahit olabilir ve alım-satım zamanları için en uygun miktarları yakalanabilir. Bitcoin bir sanal para birimidir ve bu sebeple ne zaman düşüp ne zaman artacağı tamamen şans ve stratejiye bağlıdır.

Editör: TE Bilisim