Ekranların sevilen isimlerinden olan Emin Olcay Sana Söz dizisiyle gündem oldu. Diziseverlerin beğenerek izlediği ünlü oyuncu, Sana Söz dizisindeki Ömer’in babası olarak rol aldı. Dizinin takipçileri ise Kurtlar Vadisi’nin Ömer Babası Emin Olcay hakkındaki bilgileri araştırmaya başladı. Bu kapsamda Emin Olcay biyografisi arama motorlarında trend oldu. Sizler için Emin Olcay hakkındaki detaylı bilgileri haberimizde derledik. Peki, Sana Söz Kurtlar Vadisi oyuncusu kim? Kurtlar Vadisi Ömer Baba Sana Söz dizisi! Sana Söz Ömer’in babası Emin Olcay kimdir, kaç yaşında? Detaylar haberimizde…

SANA SÖZ KURTLAR VADİSİ OYUNCUSU KİM? KURTLAR VADİSİ ÖMER BABA SANA SÖZ DİZİSİ! SANA SÖZ ÖMER’İN BABASI EMİN OLCAY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Canlandırdığı Ömer Baba karakteri ile dikkatleri üzerine toplayan Emin Olcay, uzun yıllar  Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. Emin Olcay, kamera karşısına ilk kez Çiçek Taksi isimli dizi ile geçti. Ardından pek çok dizi ve film ile seyirci karşısına yer aldı. 

1999’da Deli Yürek isimli dizide Yakup Efe karakterini canlandırdı. Dizi, askerlik görevinden sonra kendine iş kurmak ve ailesine bakmak isteyen Yusuf isimli genç bir adamın, mafya hesaplaşmasının içine düşmesini ve sonrasında yaşanılan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kenan İmirzalıoğlu, Zeynep Tokuş, Demir Karahan ve Kürşat Alnıaçık yer aldı. Ardından Kurtlar Vadisi isimli dizide Ömer Baba karakterini canlandırdı. Dizi, Türkiye’de yer alan mafya örgütlerinin planlarını bozmak isteyen bir adamın yaptıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Oktay Kaynarca, Zafer Ergin, Gürkan Uygun ve Kenan Çoban yer aldı. 

2007’de 120 isimli filmde Celal Müdür karakterini canlandırdı. Film, cepheye mühimmat taşımak için yola çıkan ve hayatlarını kaybeden 120 çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Özge Özberk, Emin Olcay, Cansel Elçin, Demir Karahan ve Burak Aergen yer aldı. Daha sonra ise Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizide yer almaya başladı. Dizi, bir önceki seriden sonra yeni bir maceraya atılan Polat Alemdar ve ekibinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun gibi pek çok oyuncu yer aldı.

2013’te ise Ben Onu Çok Sevdim isimli dizide Müezzin karakterini canlandırdı. Dizi, Adnan Menderes’in yargılanma sürecini ve özel hayatında yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mehmet Aslantuğ, İdil Fırat, Birce Akalay ve Şemsi İnkaya yer aldı. Usta oyunucu daha sonra ise 2014’te yayınlanmaya başlayan Kertenkele isimli dizide Ziya Hoca karakterini canlandırdı. Dizi Kertenkele lakaplı meşhur hırsızın hapishaneye düşmesi ve oradan kaçmak için kendini zehirlemesiyle başlıyor. Hastaneye kaldırılan Kertenkele, oradan bir şekilde kaçıp küçük bir mahalleye imam olur fakat daha sonra komiser Ünsal’ın yeğenine aşık olunca işler değişmeye başlar. Dizinin başrollerinde Timur Acar, Sera Tokdemir, Erdinç Gülener ve Sinan Çalışkanoğlu yer almaktadır. 

Emin Olcay'ın Yer Aldığı Dizi ve Filmler

Sana Söz - 2021
Somuncu Baba Aşkın Sırrı -2015
Çarşı Pazar -2014
Yenilmeyi Düşünmedi-2014
Kertenkele -2014
Ben Onu Çok Sevdim-2013
Nakş-ı Dil Sultan-2010
Gönül Bahçesi -2009
Dinle Neyden -2008
Kurtlar Vadisi Pusu- 2007
120 -2007
Karagümrük Yanıyor -2006
Gerçeğin Ötesi -2004
Kurtlar Vadisi-2003
Deli Yürek -1999
Çiçek Taksi-1995

Editör: TE Bilisim