Snapchat hesabı açabilmek için öncelikle akıllı bir cihaza sahip olmak gerekir. Bu cihazlar aracılığıyla hangi işletim sistemi var ise bu sistemin market bölümünden Snapchat uygulaması indirilmesi gerekir. Daha sonra ise Snapchat uygulaması indiğinde kayıt olmak için bazı bilgiler ister. Bu bilgiler kullanıcı adı ve şifre oluşturmaktan geçer. Kullanıcı adı ve şifre oluştururken mail adresi ve telefon numarası girilmesi gerekir. Maile ve verilen telefon numarasına gelen doğrulama kodları ile hesap açılmış olur. Hesap açıldıktan hemen sonra kullanıma başlayabilir ve hesap kullanıcı tarafından kapatılmadan hiçbir şekilde hesap kapanmaz ve kapatılamaz.

Snapchat Nedir?

Snapchat bir sosyal medya platformudur. Herkesin kişisel hesabı bulunur ve bu hesaba kullanıcı adı, şifre olarak giriş yapılır. Uygulama içerisinde fotoğraf ve video paylaşılabilir arkadaş ekleme özelliği bulunur arkadaş olarak eklediğiniz kişilerin snap’lerini görüntüleyebilir ve onlarda sizin snap’lerinizi görüntüleyebilir. Uygulama içerisinde yüklenen fotoğraf ve videolar 24 saat içerisinde hikaye kısmından silinir; fakat kullanıcının fotoğraf, video arşiv bölümünde her zaman durur. Snapchat içerisinde sohbet edildiği taktirde sohbetten çıkıldığı an tüm mesajlar silinir, fotoğraf ve videolar sadece on saniye görüntülenebilir ve tekrar açılamaz. Snapchat'in kendi bünyesinde bu şekilde geliştirdiği bir aplikasyon mevcuttur.

Snapchat Puan Ne İşe Yarar?

Snapchat içerisindeki puanlar her kişisel hesabı bulunan bireyde mevcuttur. Uygulamadan gönderilen her Snap kullanıcıya puan olarak geri dönüş veriyor. Arkadaş listesine veya story’e eklenen her snapte kullanıcının snapchat puanı artacaktır. Snapchat üzerinde bulunan bu puan uygulaması sadece uygulamayı kullanan bireyler arasında manevi bir yarış içindir ve asla maddi bir amaca hizmet etmez. Puanlar arttıkça diğer kullanıcılar tarafından da görüntülenebilir. Snapchat puanının ödülü olarak kullanıcılara özel simgeler ve kupalar verilir. Her kullanıcı bir diğerinin ödüllerini görüntüleyebilir.

Snapchat Hesap Nasıl Silinir?

Snapchat hesabı kapatmak için internet sitelerinde bulunan linke girilmesi gerekir. Bu linke ilgili arama motoruna Snapchat hesap silme yazıldığı taktirde link karşınıza çıkacaktır. Bu linke tıklayarak kullanıcı adı ve şifre ile hesabınızın kapanması istenir. Sonrasında güvenlik açısından kayıtlı olan mail adresine bir şifre gönderilir ve bu şifrenin sisteme girilmesi istenir. Daha sonra ise sistem üzerinden çıkan hesap silme butonuna tıklanır. Onaylandığı taktirde böylece hesap silinmiş olur. Silinen snapchat hesapları geri alınamaz ve işlem iptal edilemez. Snapchat uygulamasına üye olunduktan sonra kullanıcının isteğine bağlı olarak hesap kapatılabilir. Sonrasında istenilen zamanda tekrar yeni bir hesap açılabilir. Snapchat’i kalabalık kapsamda kullanmak istemeyenler için ise şöyle bir avantaj vardır arkadaş olarak eklenmeyen hiç kimse hiçbir koşulda başka birisinin snaplerini veya bilgilerini görüntüleyemez. Bu uygulama da diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi gizli hesap, açık hesap konusu yoktur. Şartlar ne olursa olsun arkadaş olmayanlar birbirlerinin hiçbir bilgilerini görüntüleyemez ve arkadaş isteği onaylanmadığı sürece sayfaya ulaşamaz.

Snapchat Dondurulabilir Mi?

Snapchat hesabı dondurmak, mümkündür. Snapchat üzerinde aslında tek bir işlem ile hesap hem dondurulup hemde silinir. Bunun için snapchat’in resmî internet sitesi üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra hesap silme bölümüne geçilir ve burada istenen adımlar yapıldığında hesabın dondurulması için bir süre seçilir. Bu zaman zarfın da hesaba girilir ise kullanılmaya devam edilir; fakat belirlenen zamanda hesaba girilmez ise hesap istenmese de tamamen kapanacaktır ve bu işlem geri alınamaz. Bu yüzden snapchat hesabı dondurulmak isteniyorsa seçilen zaman da tekrar giriş yapılması gerekir.

Editör: TE Bilisim