Gmail hesabını devre dışı bırakmak oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle Google hesabına giriş yapılması gerekir. Daha sonra ise hesabınızı yönetin kısmına geçilir ve buradan veriler/gizlilik bölümüne geçilir. Daha sonra kullanılan hizmet ve verilere geçilir. Bu adımdan sonra yapılmadı gereken işlem ise “verilerinizi indirin veya silin” bölümünden bir Google hizmeti silin bölümüne geçiş yapılarak silinmek istenen hesap seçilir ve böylece Google hesabı onaylandığı taktirde sonsuza kadar silinmiş olur. Bu işlem geri alınamaz ve silinen hesap geri getirilemez. Bir hesabın silindiği taktirde başka bir kullanıcı aynı isimle yeniden hesap açabilir; çünkü silinen hesap Google veri tabanından komple kaldırılmış olacaktır. Böylelikle gmail hesabı silmek için kesin karar verilerek onaylanması gerekir.

Gmail Nedir?

Gmail bir e posta hizmetidir. Gmail ile reklam destekli ve ücretsiz olarak kolayca gmail hesapları açılarak başka uygulamalarda kullanılabilir. Kullanıcılar gmail’e güvenli e posta şekli ile kolay ulaşım sağlayabilirler. Bunun yanı sıra tercihen kullanıcılar IMAP ve POP protokolleri ile de gmail’e ulaşım sağlayabilirler. Gmail kullanıcılara 2004 yılında sunulmuş ve kullanıma açılmıştır. Gmail bir web posta türüdür, başka bir amaca hizmet etmez ve başka bir şey içinde kullanılmaz. Hem yeni hem de ileri seviye kullanımlara sahip kullanıcılar için üretilmiş bir posta hesabıdır.

Gmail Hesabı Nasıl Açılır?

Gmail üzerinden hesap kurabilmek için bir internet sağlayıcısına erişim sağlamak yeterlidir. Gmail hesabı açılırken kullanıcıdan bazı spesifik bilgiler istenir ve kullanıcının hesabına kaydedilir. Google hesabı açmak için takip edilmesi gereken adımlar şöyledir:

  • Google sayfasına gidilir,
  • Yeni bir hesap oluşturma seçilir,
  • Hesabı ayarlamak için istenen bilgiler girilir,
  • Oturum açmak için gereken bilgilerle yeni hesaba giriş yapışır,

Gmail Hesabı kurulduktan sonra istenilen zamanda kullanılmaya başlanabilir. Gmail hesabı genellikle YouTube, Google play ve Google drive için kullanılabilir. Bu hesaplarda gmail hesabı ile giriş yapıldığı taktirde kullanıcıların bilgileri kaydedilir ve sayfalarına giriş yaptıklarında bu bilgileri görüntüleyebilirler.

Gmail Hesap Özellikleri Neler?

Gmail hesabının yetkileri kullanıcının kullanım bilgisine göre değişebilir. Oldukça bilgili olan bir kullanıcı için tüm bilgiler çok basitken tam kapsamlı bilgisi bulunmayan kullanıcılar için ise zor olabilir. Gmailin bilinmesi gereken önemli birkaç özelliği şu şekildedir:

  • Gmail hesabını işletme için kullanma,
  • Hızlı bağlantılar kurabilme,
  • Hazır yanıtlar gönderebilme,
  • Gönderme ve arşivleme bölümü,
  • Mailleri önizleme özelliği,
  • Özel klavye kullanımı,
  • Chat özelliği,
  • Farklı uygulamalara tek bir hesap ile giriş yapabilme,

Gmail uygulamasının bu ve bunlar gibi birçok özelliği de bulunurken, en temel özellikler arasında bunlar sayılabilir. Günümüzde her işlemin mail ile gerçekleştirilebilmesi mümkün olduğu için gmail hesapları oldukça değerlidir ve her birey de bulunması gereken bir hesap türüdür.

Gmail Hesap Faydaları Nelerdir?

Gmail hesabının birçok faydası bulunur. Özellikle günümüzde aktif olarak kullanılan iletişim yöntemi maillerdir. Bu yüzden gmailin de önemli bir yeri vardır. Gmail üzerinden yapılabilen birçok şey olduğu gibi farklı birçok yararı da vardır. Gmail ile kullanıcılar resimlerini, belgelerini, dosyalarını, videolarını kolaylıkla saklayabilir ve depolayabilirler. Gmail ücretsiz bir web posta türü olduğu gibi yaklaşık 2.600 megabaytlık bir alana sahiptir ve bu alanı kullanıcılar istediği şekilde değerlendirebilirler. Gmail kullanımı dünya genelinde oldukça kalabalık bir kitleye sahiptir. Gmail özellikle iş verenlerin ortak bir haberleşme ve sohbet alanı olarak çokça sık kullanılır. Gmail ile karşı tarafla konuşulabilir, fotoğraf, video gönderimi yapılabilir ve gönderilen, gelen mail ve medyalar istenilen zamana kadar depolanır ve ilgili mail içerisinde saklanır.

Editör: TE Bilisim