Sabri İşbilen / İstanbul 

Amerika'nın başını çektiği 10 ülkenin Ankara büyükelçiliğinin serbest bırakılması için bildiri yayınladığı, Millet İttifakı'nın her grup toplantısında “özgürlük” istediği Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala, neden bu kadar önemli? 1 Kasım 2017'den bu yana tutuklu olan Kavala, AK Parti hükümetine karşı gerçekleştirilen darbe girişimlerinin en karanlık ve kilit ismi.

GEZİ'DEN ÖNCE GÖRÜŞTÜ

Kavala, dünyaca ünlü manipülatör Macar Yahudisi Soros'un Türkiye'deki operasyonları için kullandığı kişi olarak ön plana çıktı. Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu ödediği tarihle eş zamanlı olarak başlayan Gezi darbe girişimin finansörü Osman Kavala'ydı. Kavala, gezi darbe girişiminden 52 gün önce Macaristan'da Soros ile bir araya geldi. Soros, Gezi darbe girişiminde 12 önce ve vandallığın zirve yaptığı dönemde Kavala'ya ait Anadolu Kültür A.Ş.'ye iki kez 500'er bin dolar para akışı sağladı. Gezi'de vandallara maske ve yiyecek de Kavala tarafından sağlandı.

Cem Yılmaz eksik kalmadı
10 ülkenin büyükelçilerinin özür dilemesiyle son bulan “Kavala serbest bırakılsın” çığırtkanlıklarına komedyen Cem Yılmaz da katıldı. Bir YouTube kanalında söz konusu gelişme ve HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş için yapılan "serbest bırakılsınlar" çağrılarına yönelik soruya yanıt veren Komedyen Cem Yılmaz, "Bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

FETÖ DARBESİNE DESTEK

Kavala, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişimini de destekledi. Osman Kavala, 17-25 Aralık darbe girişiminden 5 gün sonra 30 Aralık 2013’te saat 14:03’te gönderdiği bir kısa mesajında FETÖ ihaneti için “Şimdi cemaate ihtiyacımız var. Sayelerinde yolsuzlukları ve yargı içindeki örgütlenmeyi öğreniyoruz” dediği öğrenildi.

PKK PROPAGANDASI

Osman Kavala,  PKK terör örgütüne de birçok kez destek verdi. Kavala, Çözüm Süreci zamanında şu sözlerle PKK'nın silah bırakmasına karşı çıktı: "Bundan sonra acaba (PKK) militanların silahlarını bırakmak için Türkiye'den ayrılmalarına ihtiyaç var mı?" Aynı Kavala,  Ağustos 2015'te hendek terörü öncesinde "Şu anda PKK rasyonel siyaset yapma kapasitesine sahip bir örgüt." söylemiyle alçak terör örgütünü meşrulaştırmaya çalıştı. Kavala, ayrıca PKK destekçisi derneklere de milyonlarca dolar fon akıttı.

‘Kavala’ için tarih verdi
2013 yılında meydana gelen Gezi Parkı olaylarını finanse ettiği gerekçesiyle tutuklu olan iş adamı Osman Kavala'nın yargılanmasına devam ediliyor. Hal böyleyken Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Osman Kavala'nın 30 Kasım civarında serbest bırakılacağını iddia etti. Davutoğlu, tarih de vererek “30 Kasım civarında yine bir kahramanlık hikâyesi üretilebilirse üretilecek. Bu sefer Kavala serbest bırakılarak kurtulmaya çalışılacak.” ifadelerini kullandı. Davutoğlu’nun bu ifadeleri “Sufleyi kimden alıyor” sorularını akıllara getirdi.

93.5 SAAT GÖRÜŞTÜLER

Kızıl Soros'un, FETÖ'nün Türkiye'yi işgale kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişimindeki rolü tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıktı.  FETÖ'nün yayın organı Zaman'ın 5 Ekim 2015'te yayınladığı ve açıkça örgüt üyelerine darbe mesajı verdiği "Gülen bebek" reklamından kısa süre sonra George Soros İstanbul'a geldi. Kavala ve İshak Alaton ile görüştü. Kavala, 15 Temmuz darbe girişimini Büyükada'daki otelden yöneten CIA ajanı Henri Jak Barkey ile yakın temastaydı. Öyle ki Kavala ile Barkey arasında 93.5 saati bulan 265 adet görüşme kaydına rastlandı. Öte yandan hem Kavala hem de Barkey darbe girişiminden 1 ay önce sık aralıklarla Diyarbakır'a gittiği burada PKK terör örgütü üyeleriyle görüştüğü ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim