Whatsapp Business hesabı kullanmak için, öncesinde bir kurulum yapmak ve bazı bilgilerin sisteme kayıt edilmesi gerekir. Whatsapp Business hesabına geçiş yapılabilmesi için aşağıda verilen adımlar takip edildiği taktirde kolaylıkla whatsapp işletme hesabı açılmış olacaktır. Bu adımlar ise şu şekildedir:

  • Whatsapp üzerinden hesap oluşturma sekmesine geçilir.
  • Buradan Whatsapp Business hesap seçilir.
  • Hizmet sözleşmesinin okunarak onaylanması gerekir.
  • İstenen bilgiler ile kayıt işlemi gerçekleştirilir.
  • Whatsapp Business’ın kişilere ve fotoğraflara erişimine izin verilmesi gerekir.
  • İşletme profili oluşturulur, bunun için hesaptan profile geçilir ve işletme adı, bilgileri, adresi gibi bilgiler profile kaydedilir.
  • Bu adımlar tamamlandığında işletme profili tamamlanır ve sağ üstte ki kutucuğa tıklanarak kolaylıkla istenilen bireylerle sohbet başlatılabilir.

Whatsapp Nedir?

Whatsapp akıllı cihazlar için geliştirilen bir mesajlaşma, haberleşme ve anlık iletişim kurabilme platformudur. Whatsapp üzerinden kullanıcılar istediği bireyler ile internet sayesinde kolaylıkla mesajlaşma ve görüntülü konuşma hakkına sahiptirler. Whatsapp, whatsapp messenger olarak da geçer ve anlık mesajlaşma için sıkça kullanılır. Whatsapp piyasaya 2009 yılında sunulmuş ve kullanıma ise 2010 yılında açılmıştır. Whatsapp dünya genelinde en çok tercih edilen ve talep gören anlık haberleşme uygulamasıdır. Whatsapp tamamen ücretsiz kullanıma sahiptir ve kullanım için gereken tek koşul ise internet gerekmesidir. Whatsapp’a akıllı cihazlardan erişim sağlanabildiği gibi bilgisayarlar üzerinden de whatsapp web girişi yapılabilir ve görüşmelere burdan da devam edilebilir.

Whatsapp Web’e Nasıl Giriş Yapılır?

Whatsapp Web’e ulaşım sağlanabilmesi için öncelikle whatsapp’ın akıllı cihazda açık olması gerekiyor. Böylelikle istenilen bilgisayar üzerinden internet arayıcısına whatsapp web yazarak resmî siteden giriş yapılabilir. Whatsapp web giriş için izlenmesi gereken adımlar ise şöyledir:

  • Whatsapp web sayfasına girilir.
  • Telefondan whatsapp açılır.
  • İOS işletim sahibine cihazlar için, ayarlar whatsapp web kısmında kolayca QR kod taratarak giriş yapılabilir.
  • Android işletim sistemi bulunan cihazlar için ise, menü whatsapp web sekmesine geçilir ve buradan da ilgili kod bilgisayara taratılarak giriş sağlanır.

Whatsapp web sayesinde bilgisayarda ki tüm veriler istenilen kişi ile istenilen dosya türünde kolaylıkla paylaşılma hakkı sunmuştur. Whatsapp web, whatsapp’ın kurulumundan oldukça zaman sonra icat edilip kullanıcılara sunulmuştur.

Whatsapp İşletme Hesabı Nasıl Kapatılır?

Whatsapp işletme hesaplarının durdurulması resmî hesaptan mümkündür ve her işletme hesabı kullanan birey bu hakka otomatik olarak sahip olur. Whatsapp işletme hesabı kapatabilmek için öncelikle bazı adımlar izlenmesi gerekir, bu adımlar ise şu şekildedir:

  • Whatsapp akıllı cihazda açılır.
  • Ayarlar sekmesine geçilir,
  • Hesabımı sil bölümünden onay verildiği taktirde hesap kolayca Silinir ve başka hiçbir adım gerektirmez.

Bunun yanı sıra işletme hesabı olarak kurulan hesaplar bazı durumlarda kendiliğinden de kapanabilir. İşletme hesapları düzenli kullanım sağlandığında sadece kullanıcının isteği üzerine silinirken 120 günü aşkın zamanda hesap kullanılmaz ise kullanıcıya bilgilendirme yapılmadan hesap otomatik olarak silinir ve bu işlem kullanıcı isteği üzerine kesinlikle geri alınamaz. Tekrar işletme hesabı kullanılmak istendiğinde yeni hesap kurmak gerekir.

Whatsapp Uygulamasını Cihazdan Silince Ne Olur?

Whatsapp uygulamasını akıllı cihazdan kaldırmak hesabınızın tamamen silinmesine yaramaz. Akıllı cihaz üzerinden sadece uygulamayı silmek, uygulamada ki verilerin silinmesini sağlar. Whatsapp hesabını komple silebilmek için ayarlar kısmından hesabımı sil işlemi yapılması gerekir ve hesap tamamen kaldırılır. Sadece uygulama silindiğinde ise anlık veriler silinir ve whatsapp üzerinden hiçbir bildirim alınamaz. Whatsapp uygulaması silindikten sonra tekrar yüklendiği taktirde ise kullanıcıya eski verileri yüklemek isteyip, istemediği sorular ve işlem böylece devam eder. Eğer ki kullanıcı eski verileri yüklemek isterse onay verir ve veriler whatsapp’a tekrar aktarılır; fakat verilerin tekrar yüklenmesi istenmez ise “atla” kısmında ilerleme sağlanır ve bu işlem atlandığından kesinlikle geri alınamaz.

Editör: TE Bilisim