KYK burs (geri ödemesiz) kimlere çıkıyor 2021? KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Yurt sonuçlarının açıklanmasının arıdndan beraber gözler KYK burs ve kredi başvurularına çevrildi. Bu doğrultuda, 2021-2022 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak konusuyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Her yıl yüz binlerce öğrenciye geri ödemesiz KYK bursu; geri ödemeli olarak KYK kredisi imkânı sağlanıyor. Peki, KYK burs (geri ödemesiz) kimlere çıkıyor 2021? KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, KYK burs başvurularında son gelişmeler

KYK BURS (GERİ ÖDEMESİZ) KİMLERE ÇIKIYOR 2021?

Burstan yararlanacak öğrenciler,

  • Ön lisans öğrencileri,
  • Lisans öğrencileri,
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hemen şunu belirtelim ki, burs sonuçlarının resmi olarak hangi tarihte açıklanacağı henüz belli olmadı. Ancak bir önceki değerlendirme sürecine baktığımızda, başvuruların tamamlanmasının ardından sonuçların 1 ay içerisinde erişime açılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 8 Ekim'de sona ermiş ve 7 Aralık'ta açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim