Son dönemin ilgi çeken dizilerinden Yargı, pazar akşamları izleyicisiyle buluşurken dizinin güçlü oyuncu kadrosu da izleyici tarafından araştırılıyor. Savcı Pars karakterini canlandıran Mehmet Yılmaz Ak da dikkati çeken isimlerden biri. Seyirciler, "Yargı Pars Savcı kimdir? Yargı dizisinin 'Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak kaç yaşında, nereli, boyu kaç?" sorularını araştırmakta. 35 yaşındaki başarılı oyuncunun mesleki kariyeri, memleketi, yaşı gibi bilgiler hayranları tarafından merak ediliyor. Peki, Yargı Pars Savcı kimdir? Yargı dizisinin 'Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak kaç yaşında, nereli, boyu kaç? İşte detaylar...

Yargı Pars Savcı kimdir?

Yargı dizisinde Savcı Pars, Ilgaz'la aynı yerde görev yapan bir savcıdır. Ayrıca Ilgaz'ın yeni ayrıldığı nişanlısı Neva'nın da abisidir.

Ilgaz'la arasında okul yıllarından beri başlayan tek taraflı bir rekabet vardır. Şimdi de kız kardeşinden ayrılmış olduğu için ona daha da fazla öfkelidir.

Savcı Pars hırslıdır, kaybetmeye asla tahammülü yoktur. Ona göre kendisi diğer herkesten üstündür, tavırlarında bu hep sezilir. İçten içe Avukat Ceylin'den hoşlanmaktadır.

Yargı dizisinin 'Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak kaç yaşında, nereli, boyu kaç?

1986 yılında Diyarbakır'da doğan Mehmet Yılmaz Ak, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

Birçok özel tiyatroda da oynayan oyuncu, 2008 yılında 5. Basamak adlı oyunu yazmış ve Mitos Boyut yayınlarından misyon ödülü almıştır.

Ben de Özledim dizisi ile televizyon dünyasına adım atan Mehmet Yılmaz Ak'ın diğer dizi projeleri: İçerde, Çukur, Dudullu Postası, Hakan: Muhafız, Halka, Kurşun ve Ya İstiklal Ya Ölüm'dür.

Mehmet Yılmaz Ak, sinemada ise Kırık Kalpler Bankası, Nekro, Anons, Buğday, Peri Ağzı Olmayan Kız gibi projelerde yer almıştır.

Oyuncu en büyük çıkışı Ramo dizisinde Mazhar karakteri ve Çukur dizisindeki Ersoy karakteriyle yapmıştır.

Mehmet Yılmaz Ak son dönemde Kanal D'nin başarılı yapımı Yargı dizisinde Savcı Pars rolüyle izleyicisiyle buluşmaktadır.

Editör: TE Bilisim