Her hafta iki gün; Cuma ve Pazar akşamları ATV'de büyük ilgiyle izlenen, dünyanın en çok kazandıran ve en çok izlenen genel kültür ve bilgi yarışmaKim Milyoner Olmak İster?'in 12 Kasım Cuma 2021 tarihli 962. bölümü yine heyecanlı dakikalara sahne oldu. Renkli konukları ve özenle seçilen konularıyla Kim Milyoner Olmak İster sorularını ilgiyle takip eden yarışma tutkunları da, soruları internet ortamında araştırarak doğru bilgilere ulaşmak istiyor. Usta sanatçı ve sunucu Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla bu akşamki Milyoner yeni bölümde yarışmacıya yöneltilen " Cumhurbaşkanı Muhammed Naşid başkanlığındaki Maldivler hükümetinin 17 Ekim 2009'daki kabine toplantısı küresel ısınmaya dikkat çekmek için nerede yapılmıştır?" sorusu da merak konusu oldu. İşte geceye damga vuran "Cumhurbaşkanı Muhammed Naşid başkanlığındaki Maldivler hükümetinin 17 Ekim 2009'daki kabine toplantısı küresel ısınmaya dikkat çekmek için nerede yapılmıştır?" şeklindeki Milyoner sorusu ve doğru cevabı!..

Cumhurbaşkanı Muhammed Naşid başkanlığındaki Maldivler hükümetinin 17 Ekim 2009'daki kabine toplantısı küresel ısınmaya dikkat çekmek için nerede yapılmıştır?

A) Uzayda

B) Dağ zirvesinde

C) Su altında

D) Volkan bacasında

-

İşte Milyoner sorusunun doğru cevabı: Su altında

Maldivler'de hükümet, küresel ısınmanın etkilerine dikkat çekmek için 17 Ekim 2009 kabine toplantısını su altında yaptı.

Aralarında Devlet Başkanı Muhammed Naşid’in de yer aldığı bakanlar tüplerle altı metre derinliğe daldılar.

U biçimindeki masada bakanlar, karbondioksit salımının azaltılması için tüm ülkelere eylem çağrısında bulunan bir karar aldı.         

Toplantı, 1,192 adadan oluşan Maldivler'in, deniz seviyelerinde görülecek en ufak bir artışla sular altında kalacağına dikkati çekiyor.

Editör: TE Bilisim