Son Dakika: Açık Cezaevi izinleri uzatıldı mı? ÇTE izinlerinde son durum ne? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Koronavirüs salgını sürecinde izinli olan açık cezaevi izini mahkumları, sürenin ne zaman biteceğini merak ediyor. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nce izin dönüşü hakkında bir açıklama yapıldı. Konu hakkında gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki, Son Dakika: Açık Cezaevi izinleri uzatıldı mı? ÇTE izinlerinde son durum ne? İşte CTE'nin izinlerle ilgili yaptığı açıklama

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nce, koronavirüs izninden dönecek mahkumlar için yol haritasını da hazırladı. Kalan cezalarını çekmek için salgın izninden dönecek mahkumlar koronavirüs aşısı yaptıracaklar. Cezaevine girmeden 48 saat önce de PCR testi yaptıracaklar. Cezaevine HES kodu ile girecekler. CTE'nin, koronavirüs izninden dönecek mahkumlarla ilgili duyurusu özetle şöyle:

"14 Nisan 2020 tarihinden itibaren, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen yükümlüler izne gönderilmiş olup yasa gereği izin süreleri 30 Kasım tarihinde son bulacaktır.

Ceza infaz kurumlarının toplu yaşanılan yerler olması nedeniyle, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda ceza infaz kurumlarında alınan tedbirlerin yanı sıra KOVID-19 izninden dönecek olan hükümlülerin, aşı yaptırmayanların mümkün olan en kısa sürede aşılarını yaptırmaları, aşıları eksik olanların da Sağlık Bakanlığı'nın aşı şemasına uygun şekilde aşılarını tamamlamaları.”

ÇTE İZİNLERİNDE SON DURUM NE?

14 Nisan 2020 tarihinden itibaren, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen yükümlüler izne gönderilmiş olup yasa gereği izin süreleri 30 Kasım tarihinde son bulacaktır.

Editör: TE Bilisim