4. sezonuyla milyonlarca kişinin severek takip ettiği yemek ve lezzet yarışması MasterChef 2021'in en çok aranan adaylarından biri olan Mert Yılmaz'ın kısaca yaşam öyküsü merak ediliyor. Yarışmacının yaş. boy, meslek, memleket gibi kişisel bilgilerini merak edenler "MasterChef Mert kaç yaşında, boyu kaç? MasterChef Mert nereli, ne iş yapar, kimdir?" sorularını araştırıyor. Hazırladığı lezzetler ve sempatik tavırlarıyla ekibin ve izleyicilerin dikkatini çeken Mert Yılmaz'ın biyografi bilfileri yazmızıda olacak. İşte "MasterChef Mert kaç yaşında, boyu kaç? MasterChef Mert nereli, ne iş yapar, kimdir?" sorularının yanıtı...

MasterChef Mert kaç yaşında, boyu kaç? MasterChef Mert nereli, ne iş yapar, kimdir?

MasterChef 2021 yarışmacısı Mert Yılmaz, 8 Aralık 1991 tarihinde Bolu Mengen’de dünyaya gelmiştir.

Los Angeles'tan yarışma için Türkiye'ye gelen Mert Yılmaz, özel bir catering firmasını aşçılığını yapmaktaydı. Ancak geçen ayın başında işi bırakan Mert Yılmaz, son üç aydır bulunduğu ve taksicilik yaptığı Los Angeles'ten MasterChef Türkiye için gelmiştir.

Mert Yılmaz, stajlarını tamamladıktan sonra profesyonel iş hayatında 3 ay Gina’da, 2 yıl da Zuma Restoran’da çalışmıştır. Sonrasında hayatı daha da öğrenmek ve kendini geliştirmek, farklı kültürler tanımak için Katar’da Doha’ya gitti ve oradaki macerası başlamıştır. Burada da Sukar Pasha Restoran’da yaklaşık 2 sene görev almıştır.

2013 yılında ise Türkiye’ye geri döndü ancak bu kez Flying Chef olarak. O dönem birçok futbol organizasyonu ve Formula 1 yarışlarında çalışan MasterChef Mert Yılmaz, son dönemde Amerika Los Angeles’ta hayatını sürdürdü. Mert burada 1.5 ay pizzacılık yaparak, yaklaşık 4 ay da arabayla paket servis yaptı.

Özel bir catering firmasının aşçılık yapmasının ardından işini bırakan ve taksicilik yapan Yılmaz, Los Angeles’tan MasterChef için Türkiye'ye geldi.

Mesleğine ara verdiği 8 yıl zarfında dünyanın değişik yerlerine seyahat eden Yılmaz, seyahati ve anlık yaşamayı çok sevdiğini söylüyor.

Mert Yılmaz’ın Instagram’daki hesabı ‘chefmert’tir.

Editör: TE Bilisim